Meteen naar de inhoud

Zo, weer eens een persoonlijk blog vandaag. Ik wil het vandaag hebben over inzicht. Een nogal breed begrip natuurlijk, maar hoe kom ik daar nu bij?

Zoals je misschien weet ben ik zeer actief op fora en loopt het helpen van anderen een beetje als rode draad door mijn activiteiten. Sinds ik vanaf 1 Januari dit jaar weer ben begonnen met fulltime internet ondernemen, krijg ik ook via diverse kanalen steeds vaker de vraag “zou ik eens met je kunnen afspreken om een beetje te brainstormen”…

En weet je, ik zeg bijna altijd meteen JA!!

Waarom is dat dan? Want 1 van de eerste vragen of opmerkingen die ik dan krijg is: “Wat fijn dat je meteen zo enthousiast JA roept! Dat je dat allemaal gratis doet zeg!”…

Maar weet je, ik doe dat inderdaad gratis en om mensen te helpen. MAAR:

Indirect help ik hier ook mijzelf enorm mee. Ik vind namelijk dat je nooit bent uitgeleerd. Ik ben groot voorstander van investeren in jezelf. En dan vraag jij je misschien af wat ik dan zelf leer van deze gesprekken?

Tsja, dat is nogal uiteenlopend. Maar van de week had ik een gesprek met een super leuke dame. Haar naam laat ik er even buiten, maar zoals veel anderen had ze me sinpelweg een berichtje gestuurd met de vraag of we eens een keer zouden kunnen bellen. En je raad het al, meteen heb ik ja gezegd.

En dit was een onwijs leuk gesprek. (We hebben echt hard gelachen, want om een of andere reden verbrak ik zelf steeds de verbinding. Niet expres natuurlijk, maar dat gebeurt wel eens met mobiel bellen). Niet alleen kon ik deze leuke dame wat tips meegeven, we kwamen tijdens dit gesprek ook op de term “inzicht”. Het kwam er eigenlijk op neer dat deze dame al wel een paar goede ideeën had, maar een beetje zoekende was naar de manier om die plannen gestructureerd te krijgen. En dat is soms ook echt wel lastig. Zeker als het allemaal nog nieuw voor je is.

Een idee hebben is 1, maar van een idee een plan maken wat voor jou werkt is een tweede. Want als je een goed idee hebt, waar begin je dan? En dat vind ik nou zo leuk. Ik heb in de afgelopen jaren natuurlijk met heel veel mensen gepraat en contact gehad. Daarom durf ik inmiddels wel te zeggen dat ik een goed inzicht heb in de wensen van mensen die met een idee rondlopen. Ik heb inzicht gekregen in de verschillende manieren waarop je zaken kan aanpakken. Ik weet uit ervaring waar je op moet letten en wat belanrijk is. Maar vooral heb ik inzicht in de manieren waarop ik jou als persoon in de goede richting kan wijzen.

En weet je, deze dame had dit zelfde soort inzicht, maar dan op een ander vlak. En eigenlijk is dat best interessant. Want als je het hebt over affiliate marketing, dan heb je het over basis principes die niet heel moeiljk zijn. Maar juist omdat het principe niet moeilijk is, kan je het op heel veel verschillende manieren toepassen.

Ditzelfde ging dus op voor deze dame. Zij helpt mensen die rondlopen met persoonlijke vragen op emotioneel gebied. En terecht gaf zij ook aan, dat zij liever niet een “vastomlijnd” digitaal programma wil promoten, omdat zij vind dat ieder persoon uniek is en wellicht een andere benadering nodig heeft.

En dat vond ik nu juist zo interessant, want al lange tijd denk ik daar hetzelfde over. Ik heb in het verleden ook zelf producten en diensten op de markt gebracht. En hoewel er veel mensen succes mee hadden, was er ook een deel wat er gewoon niet goed mee uit de voeten kon. En dat merk ik soms ook aan de mensen die ik spreek op fora of aan de telefoon. Omdat affiliate marketing heel breed toepasbaar is, kan het soms moeilijk zijn om een goed plan te bedenken voor jezelf om er mee te beginnen.

Anders gezegd, mensen missen een stukje ervaring, een stukje inzicht om tot een duidelijk doel te komen, of om een weg uit te stippelen om het doel te behalen. Vaak hoor ik dan dat de twijfel toeslaat, ben ik wel met het juiste begonnen? Doe ik het wel goed? Sla ik niet bepaalde stappen over? Heb ik de juiste keuze gemaakt?

En dat vind ik nu zo leuk aan dit soort gesprekken. Het gaat allemaal om een stukje inzicht. Zo heeft de dame waar ik het over heb nu door een simpel en leuk gesprekje meer inzicht gekregen in haar eigen mogelijkheden. Maar tegelijkertijd heb ik ook inzicht gekregen in de denkwijze van anderen. De dingen waar men tegenaan loopt. Maar ook hoe mensen over bepaalde dingen denken. En dat helpt mij nu eenmaal weer om mijn werk beter te kunnen doen.

En daarnaast, even heel open en eerlijk, gebeurt het natuurlijk ook wel eens dat er uit dit soort gesprekken een samenwerking voortvloeit. En ook daar doe ik het natuurlijk voor.

Dus, doe mij een plezier. Zit je met vragen aangaande affiliate marketing? Of wil je misschien een eigen product lanceren? Heb je een plan of een idee maar weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken of waar je rekening mee moet houden? Stuur me dan een bericht. Ik neem graag persoonlijk maar vooral vrijblijvend contact met je op om te kijken naar mogelijkheden. Soms zal ik je verwijzen naar informatie op internet, soms zal ik je verwijzen naar een expert over het onderwerp waar je mee zit. Soms kan ik je zelf een zetje geven. Hoe dan ook, ik help je graag op weg.

Je kan hieronder een reactie plaatsen, of via de contact pagina een berichtje sturen. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Ik help je graag en hoop ook van jou weer iets te mogen leren!

Kick Butt!

Ramses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

test test