Meteen naar de inhoud

Welkom bij onze ultieme lijst met affiliate marketing tips 2020! Je hebt er goed aan gedaan om hier te komen kijken, want nergens anders vind je een completere lijst dan hier. Voor de goede orde hebben we alle tips ondergebracht in een logische volgorde. Er zijn 7 hoofdgroepen. Onder iedere groep vind je de beste tips die wij hebben kunnen bedenken en hebben gevonden op het internet.

Voor het gemak hebben we ook een uitgebreide inhoudsopgave voor je gemaakt, zodat je makkelijk kan vinden waar je naar op zoek bent. Vergeet ook niet deze pagina in je favorieten op te slaan, zodat je later makkelijk nog eens terug kan komen.

Laten we dus maar snel beginnen, ga er maar lekker voor zitten, enjoy!

Voordat Je Begint

Geduld is een schone zaak

Om te beginnen, Affiliate marketing is een investering. Een investering voor de lange termijn. Net zoals met het opzetten van een bedrijf buiten het internet, zal je in eerste instantie geduld moeten hebben en hard moeten werken om er de vruchten van te kunnen plukken. Want heel eerlijk, er is een zeer kleine kans dat jij na een maand al honderden euro’s binnensleept. Wees dus geduldig en houd vast aan de tips die we je hier geven. Er zijn er nogal wat en misschien niet allemaal voor jou van toepassing, kijk dus wat je er voor jezelf uit kan halen.

Denk altijd op de lange termijn als je net begint

Zoals is aangegeven in de allereerste tip, wees geduldig. Voor veel mensen is lange termijn denken best moeilijk. Dat heeft een simpele reden. Normaal gesproken werk je voor een baas en krijg je elke maand je salaris. Je weet dus dat je op redelijk korte termijn wordt beloond voor je inspaningen.

Met affiliate marketing kan het zomaar een paar maanden duren voor je de eerste resultaten zal gaan zien. Daarom is het dus belangrijk dat je meteen op de lange termijn denkt. Bij affiliate marketing kan het wel een jaar duren voordat je resultaten gaat zien van het werk dat je in dat jaar hebt gedaan. Daarom is het vooral belangrijk dat je altijd lange termijn denkt.

Ga dus niet elke dag naar de cijfers zitten kijken, maar geef jezelf wat lucht en ruimte en vertrouw erop dat de dingen gaan komen. Zolang je maar consequent bezig blijft.

Denk groot en in aantallen

Veel mensen die met affiliate marketing beginnen zijn in de veronderstelling dat er niet veel hoeft te worden gewerkt om succesvol te zijn. Het lijkt “makkelijk geld verdienen”. In zekere zin is het ook niet zo heel moeilijk, maar besef wel dat je EERST werk zal moeten verzetten voordat jij daar wat aan over zal houden. Een veel gehoorde kreet is dan ook: “Je haalt er uit wat je er in stopt”.

Ga jij als een bezetene aan de slag? Dan zal je waarschijnlijk eerder resultaten zien dan iemand die er maar een beetje mee bezig is. Besef dat affiliate marketing iets is wat zeer schaalbaar is en dat er geen limieten zijn aan je te behalen inkomsten. Ben jij met 500 euro in de maand tevreden? Prima!

Maar denk groot! Waarom denken aan 500 euro, als je ook 5000 euro kan verdienen. Je hoeft je “truukje” dan alleen maar te blijven herhalen, net zolang tot jij tevreden bent.

Passief inkomen is nooit helemaal passief

De droom van veel mensen is om geld te verdienen zonder er iets voor te hoeven doen. Maar passief inkomen met affiliate marketing is nooit helemaal passief. Tuurlijk, je kan een weekje, of twee weekjes vrij nemen zonder dat je je inkomen daardoor ziet afnemen. Maar net als met elke business, zal je de boel ook moeten onderhouden zodat het allemaal doorloopt.

En als je voor jezelf vind dat je nog niet genoeg verdient, zal je moeten blijven bouwen aan je business totdat je tevreden bent. (In onze ervaring zijn er maar weinig mensen die uiteindelijk tevreden zijn. Als je eenmaal op gang bent, is het moeilijk om te stoppen. En waarom zou je eigenlijk?) Maar ook als je tevreden bent, zal je de boel moeten onderhouden en af en toe moeten aanvullen of bijwerken om op het zelfde niveau te blijven.

Voorkom beginnersfouten

Veel mensen die beginnen met affiliate marketing zijn natuurlijk zo enthousiast, dat ze er meteen vol invliegen. Er wordt een website gemaakt, vol goede moed gaat men aan de slag en omdat het allemaal toch een beetje makkelijk lijkt, zijn er veel zaken waar je niet meteen aan zou denken.

Probeer dit te voorkomen door goed te kijken naar de mogelijkheden en je eigen kennis. Als het echt zo makkelijk zou zijn, zou iedereen het dan niet doen? Natuurlijk! Denk dus niet dat je alle wijsheid hebt, maar besef dat je aan iets nieuws begint en dat je dingen zal moeten leren. Het is allemaal geen raketwetenschap, maar als het even kan raad ik aan om hier en daar even goed rond te kijken. Het lezen van deze ultieme lijst met tips is een sterk begin, je bent dus al goed bezig!

Leer van andere affiliates

Er zijn best veel affiliates die al behoorlijk succesvol zijn. Je hoeft het wiel dus niet nog een keer uit te vinden. Er zijn voldoende fora te vinden waar affliliate marketeers hun kennis en ervaring delen. Kijk bijvoorbeeld eens op het forum van de internet succes gids. Daar zit het vol met mensen die al goed geld verdienen met affiliate marketing, maar je vind er ook veel mensen die net zijn begonnen. Het leuke daarvan is dat jij in contact kan komen met mensen die op het zelfde niveau zitten als jij.

Investeer in kennis

Veel mensen willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Natuurlijk is je dat goed recht, maar het is niet altijd even verstandig. Wanneer je grote doelen hebt, of je weet van jezelf dat je nu eenmaal niet alles kan (wie wel touwens?) is het verstandig om te investeren in kennis. Snap jij het principe van affiliate marketing maar ben je helemaal niet technisch? Kan jij bijvoorbeeld nog net een berichtje op Facebook zetten, maar krijg je al buikkrampen als je eraan denkt je eigen website te moeten gaan maken?

Dan kan het verstandig zijn om te investeren in een stukje kennis. Want hoe wil jij op internet iets gaan aanbieden, zonder dat je weet op welke knoppen je moet drukken? En ook als je WEL een beetje handig bent, is het alsnog verstandig om je skills steeds bij te werken.

Leer meer en pas toe

De basis principes van affiliate marketing zijn gelukkig niet zo heel moeilijk. Toch zijn er best veel verschillende manieren om de producten en diensten die je promoot onder de aandacht te brengen. Daarbij zijn er ook vaak verbeteringen mogelijk als het eenmaal een beetje loopt. Op die manier kan je dus steeds meer verdienen en steeds minder werken.

Leer dus van je fouten, leer van de dingen die je goed hebt gedaan en blijf leren en toepassen. Niet alleen wordt het dan steeds makkelijker, maar de resultaten zullen ook beter worden.

Geef nooit op

De grootste valkuil van veel beginners is dat ze te snel opgeven. Ik denk dat 90% van de mensen na een maand of drie het bijltje erbij neergooit, omdat er weinig of geen resultaat zichtbaar is. Voordat je gaat beginnen met affiliate marketing is het dus belangrijk om te weten dat je niet snel rijk wordt met affiliate marketing. Nogmaals, je haalt er uit wat je er in stopt.

De meeste mensen die beginnen zien de eerste resultaten na ongeveer 5 maanden binnenkomen. Heb je dan al een volwaardig maandsalaris? Waarschijnlijk niet. Maar je zal wel zien dat het je enorm motiveert om verder te gaan. Want besef goed, het is veel moeilijker om van 0 euro per maand naar 10 euro per maand te gaan, dan van 10 euro naar 100 euro per maand.

Affiliate Netwerken

Schrijf je in bij een affiliate netwerk

Wacht! Voordat je verder leest, wij hebben hier op deze website een Mega Overzicht van Affiliate Netwerken in Nederland voor je klaarstaan. Just so you know. Wanneer je begint met affiliate marketing, moet je natuurlijk in contact kunnen komen met adverteerders. Jij adverteert op je webite of blog, mensen kopen het product wat je aanbeveelt en jij ontvangt die commissie ervan. De taak van een affiliate netwerk is dus om adverteerders (de product eigenaar) en publishers (jij) aan elkaar te koppelen. Op die manier wordt er bijgehouden wie jij allemaal naar de website van de product eigenaar hebt gestuurd, wie producten heeft gekocht en hoeveel commisie jij daarmee hebt verdiend.

Er zijn veel affiliate netwerken in Nederland. Hoewel ook hier het principe hetzelfde is, zijn er per netwerk toch verschillen te noemen. Die verschillen zitten bijvoorbeeld in de manier van promoten, het aanbod van producten en branches, maar ook een verschil tussen voornamelijk digitale of fysieke producten is hierbij te ontdekken. Een van mijn favorieten is het affiliate netwerk LinkPizza. Via LinkPizza ben je in één keer klaar en kan je van diverse netwerken producten promoten vanaf 1 plek.

Kies een geschikte niche

Kiezen voor een geschikte niche (een bepaald “segment”) maakt je kans op succes vele malen groter. En zijn diverse niches te vinden, zoals bijvoorbeeld de branche gezondheid, vakantie en vrij tijd, iternet, electronica enzovoort. Neem bijvoorbeeld de niche gezondheid. Daaronder kan je weer een verdeling maken naar andere niches, zoals bijvoorbeeld sport of dieet. Bij dieet kan je dan weer denken aan bijvoorbeeld een eiwit dieet of koolhydraten dieet.

Begin dus liever niet meteen in een grote niche zoals afvallen. Dat is een beetje te groot om mee te beginnen. Beter kan je dan iets kiezen als het koolhydraten dieet en producten en diensten uitzoeken die daaraan zijn gerelateerd. Je begint dan in een wat kleiner “segment” waardoor je dus meer kans hebt op reslutaten.

Doelgroep moet aansluiten

Als je nog geen website hebt, ben je vrij om een doelgroep uit te kiezen waar jij je bij thuis voelt. Een onderwerp wat je zelf leuk vind of verstand van hebt ligt dan voor de hand. Heb je al wel een website, dan is het belangrijk om een affiliate netwerk uit te kiezen die ook producten en diensten aanbied die voor jouw lezers interessant zijn. Wanneer jij bijvoorbeeld een website hebt over brood, zou het onzin zijn om je aan te sluiten bij een netwerk wat voornamelijk vlees aanbied en andersom. Kies dus voor netwerken die producten en diensten aanbieden die passen bij je website en je lezers.

Promoot producten die aansluiten bij je lezers

Ik had het bij de vorige tip al eens over je doelgroep. De doelgroep kan relatief groot zijn. Belangrijk is dus dat je producten en diensten aanbeveelt die passen bij je lezers. Zie je bijvoorbeeld dat een bepaald bericht veel wordt gelezen door je bezoekers? Probeer dan bij dat bericht een advertentie te plaatsen van iets wat aansluit bij de inhoud van je bericht en je lezers. Op die manier zullen je lezers sneller geneigd zijn om op de advertentie te klikken en is jouw kans op een commissie vele malen hoger.

Maak contact met het bedrijf dat je promoot

Wanneer je eenmaal bezig bent en de eerste verkopen komen binnen, is het een goed idee om eens contact op te nemen met de verkoper, of het bedrijf wat jij promoot. Het mooie is dat bedrijven altijd blij zijn met mensen die hun producten of diensten aanbevelen. Uit ervaring blijkt dat de meeste bedrijven enorm behulpzaam zijn. Ze helpen je over het algemeen graag met tips voor betere resultaten.

En waarom niet? Het gaat hier om wederzijds belang, jij verdient geld zolang zij dat doen. En wie kan jou nu beter vertellen hoe jij hun product het beste kan verkopen dan zijzelf?

Werk alleen samen met goede aanbieders!

Om ervoor te zorgen dat je ook op de lange termijn je inkomsten kan gaan opbouwen is het verstandig om goed te kijken met wie jij zaken gaat doen. Niets is zo vervelend als een jaar aan een website werken en eindelijk resultaat te zien om vervolgens te zien dat de verkoper er mee ophoud Niet alleen heb jij een jaar voor niks gewerkt, ook je inkomsten zijn in rook opgegaan. Net als bij een regulier bedrijf wil jij weten met wie je zaken doet. Nu en voor in de toekomst.

Probeer dus altijd een klein onderzoekje te doen naar het bedrijf wat je wil gana promoten. Zijn er reviews te vinden van klanten? Wordt er geleverd wat is afgesproken? Bestaat het bedrijf al lang of komt het net om de hoek kijken.? Hoe zit het met commissies en voorwaarden? Allemaal zaken om liever vooraf uit te zoeken.

Ga voor continuïteit

Dit is een belangrijke. Het heeft ook te maken met de vorige tip. Het beste wat je kan doen is voor bedrijven kiezen waarvan je weet dat ze er over een aantal jaren nog steeds zullen zijn. Waarom? Wanneer je begint ben je bezig met het opbouwen van “assets”. Elk artikel wat jij op je website maakt, zal een link naar een aanbieder kunnen bevatten. Die link blijft voor altijd staan. (Mits de site natuurlijk in de lucht blijft).

Maar goed, omdat die links altijd zullen blijven staan, kan het heel makkelijk zo zijn dat mensen klikken op links die al een jaar of langer op internet staan. Wanneer het bedrijf is gestopt, of de aanbieding is niet meer geldig, is dat eigenlijk zonde.

Kies er dus het liefste voor om producten en diensten te kiezen waarvan je weet dat die over een jaar, of een aantal jaren ook nog bestaan.

Vraag meer informatie over het product dat je promoot

Veel producten kennen we natuurlijk wel. En bij de meeste producten en diensten die je kan promoten is er voldoende informatie beschikbaar om er wat zinnigs over te vertellen op je website. Maar, ik raad toch ook aan om als het even kan contact op te nemen met de aanbieder. Vraag dan gewoon naar meer informatie.

Veel aanbieders hebben bijvoorbeeld een aparte product en promotie pagina waarop staat aangegeven wat het product precies is en hoe jij dit het beste zou kunnen aanbevelen. Dan nog raad ik aan contact op te nemen. Waarom? Iedereen zal de zelfde informatie noemen bij het aanbevelen van het product. Want dit is de informatie die door de fabrikant wordt gegeven. Wanneer jij over informatie beschikt die niet standaard is, kan jij je daarmee onderscheiden. Op die manier kom je beter geinformeerd over.

Werk aan de geloofwaardigheid van de aanbieder

Dit lijkt logisch. Wanneer jij een product promoot doe je dat waarschijnlijk omdat je het zelf ook een goed product vind. Je staat er zelf achter. Daarom is het belangrijk dat jij positief bent over de aanbieder. Wanneer jij over de aanbieder iets schrijft wat niet waar is, of je maakt het mooier dan het is, dan kan het zijn dat die aanbieder klachten gaat krijgen van de mensen die iets via jouw website hebben gekocht.

Dat zal uiteindelijk leiden tot een “refund”. De klant stuurt terug wat hij of zij heeft gekocht, waardoor ook de commissie die voor jou is bedoelt zal komen te vervallen. Al die moeite voor niets dus. Speel dus niet met de geloofwaardigheid van de aanbieder. Als zij 3 dagen levertijd hebben, zet dan niet op jouw website dat ze ook morgen leveren. Ook niet als je daardoor meer zou kunnen verkopen. Geloofwaardigheid is een absolute must op internet.

Kies alleen affiliate producten die je kent

Soms kan dat lastig zijn, want er zijn zoveel producten dat het lang niet altijd mogelijk is om ze zelf ook allemaal te kennen. Toch is dit wel de beste insteek. Want hoe kan je nu goed en betrouwbaar iets vertellen over een product wat je niet kent? Nu is het natuurlijk zo als jij een autofanaat bent, dat je niet 25 auto’s in je garage hebt staan. Je “kent” ze dus lang niet allemaal uit eerste hand. Maar een autofanaat zou er genoeg over kunnen vertellen, ook als het betreffende model niet in de garage staat. Ken je het niet persoonlijk, zorg er dan in ieder geval voor dat je er enige affiniteit mee hebt.

Zorg voor meerdere adverteerders

Dit is een belangrijke. Eerder gaf ik al aan dat het belangrijk is om producten en diensten te kiezen waarvan je kan aannemen dat deze over een paar jaar ook nog steeds te verkrijgen zijn. Als een aanbieder er ineens mee stopt, stopt ook jouw inkomen. Daarom is het belangrijk om niet al te eieren in 1 mand te stoppen, maar te werken met verschillende aanbieders. Als het allemaal maar gerelateerd is aan wat je doet.

Op die manier kan je er zeker van zijn dat je inkomen blijft bestaan, ook als er een aanbieder is die besluit om niet meer te leveren. Je weet immers nooit wat er in de toekomst staat te gebeuren. Ook grote bedrijven kunnen “ineens” ophouden met bestaan. Kijk maar eens naar winkels als V&D. Tientallen jaren hebben zij bestaan en ineens was daar het einde…

Gebruik eenvoudige tools

Maak het zeker in het begin niet al te moeilijk voor jezelf. Kies in eerste instantie voor tools en software waar je bekend mee bent. Om een voorbeeld te noemen, veel beginnende affiliate marketeers gebruiken WordPress om hun website te maken. Wat ik zelf een hele mooi oplossing vind om te beginnen met affiliate marketing, is MarkeTheme. Dit is een kant en klaar wordpress systeem wat je meteen kan gebruiken. Speciaal ontwikkeld voor affiliate marketing en gericht op gebruikersgemak. Maar wat nu als je daar helemaal geen verstand van hebt, maar wel al een paar jaar super toffe sites maakt met WIX. Blijf dan gewoon bij WIX.

Werk jij graag met Microsoft Word om je artikelen te schrijven en ze dan op je site te zetten? Waarom niet? Doe je het liever op een kladblaadje, ook prima. Er zijn ontzettend veel handige tools beschikbaar om makkelijker en sneller te werken. Kies wat bij je past en waar je mee uit de voeten kan.

Je WebSite

Je hoeft je site niet mooi te vinden als het maar werkt

Veel mensen denken dat je een website nodig hebt met een uniek design, mooie kleurstellingen en grafische hoogstandjes. Helaas is dat niet waar. Het gaat er eigenlijk alleen om dat je website technisch goed functioneert. Dit is ook een kwestie van smaak. Stel jij hebt een suoer mooie website gemaakt, met de hoofdkleur rood. Vervolgens komt de allereerste bezoeker op je site en die geeft als reactie “Leuke site hoor, maar rood is echt lelijk, maak hem blauw!”.

Je ziet al, dit heeft niets te maken met de kwaliteit van je website of het technisch functioneren. Het is een voorkeur. Daarom is het veel belangrijker om te werken aan kwalitatief goede inhoud en een goede technische werking. Verzand niet in details als kleuren, knoppen, uitlijningen of net even dat pixeltje wat niet helemaal goed staat. Ten eerste zien de meesten dat niet eens en ten tweede kan je je tijd beter besteden aan de inhoud dan aan het uiterlijk.

Zorg voor een snelle website (vooral voor mobiel)

Probeer er altijd voor te zorgen dat je website snel en stabiel is. Hierboven gaf ik al aan dat het uiterlijk helemaal niet zo belangrijk is. En dat heeft ook met deze tip te maken. Wanneer jij prachtige foto’s hebt gelplaatst, maar je site is daardoor zo langzaam als dikke ******… dan is dat natuurlijk helemaal niet zo effectief. Kies dus voor goede webhosting, bespaar niet op de dingen die je echt nodig hebt. Kwaliteit is alles als je wil slagen met affiliate marketing. De snelheid en prestaties van je website kan je makkelijk controleren via de website van GT Metrix.

Unieke content is een must (vroeger, nu en altijd)

Vroeger kon je nog wel eens een pagina op je website zetten die kwalitatief niet helemaal goed was. Je kon bijvoorbeeld de boel een beetje afraffelen en gebruik maken van teksten die je gewoon van een ander kopieerde. Dat is al lang niet meer zo. De technieken van de zoekmachines verbeteren elk jaar weer. En wat voor ELKE zoekmachine het allerbelangrijkste is, is dat ze jou als bezoeker de BESTE reslutaten laten zien als je ergens naar zoekt.

Daarom moet je bij alles wat je doet, de focus houden op maar 1 ding en dat is kwaliteit. Alleen de beste kwaliteit wordt door de zoekmachines beloond met topposities. Wil je weten of jouw artikel wel uniek genoeg is? Een handige site om te kijken of je niet per ongeluk plagiaat pleegt is copyscape.com.

Schrijf verschillende soorten blogs of artikelen

Wanneer je gaat schrijven voor je website kan je natuurlijk van alles bedenken, zeker als je schrijft over hobby’s of dingen waar je zelf ook verstand van hebt. Maar er zijn een paar soorten artikelen die het voor affiliate marketing toch net iets beter doen. Denk hierbij dan voornamelijk aan:

 • Lijsten (de top tien beste oordopjes)
 • Tips (de tien beste tips om je site sneller te maken)
 • How-to (hoe zorg je voor een stroom bezoekers die nooit meer ophoud?)
 • Ervaringen (onze ervaringen met product x)

Door verschillende soorten artikelen te maken breng je variatie aan voor je bezoekers en zullen je artikelen meer worden gelezen. Niemand wil ene droge opsomming van feitjes lezen. Mensen willen tegenwoordig worden vermaakt. Maak het dus leuk en afwisselend en varieer niet alleen met tekst, maar probeer ook eens iets te doen met foto, video of audio. Dit noemt men ook wel “Rich Media”.

Blijf bij de tijd en op de hoogte

Wat ik zelf altijd erg vervelend vind is als bepaalde pagina’s niet werken. Stel ik ben een tijdeje op zoek geweest naar informatie, ik denk het gevonden te hebben, ik klik en….. niks….
Dit zou kunnen gebeuren als er op de gelinkte pagina iets is veranderd, of de pagina bestaat niet meer. Dit kan ook gebeuren met de links die jouw bezoekers doorsturen naar de product aanbieder. Probeer dus altijd bij de tijd te zijn en weet wat je verkoopt. Zijn er wijzigingen? Pas je artikel aan, of je website. Wordt een product vervangen door een nieuwer model? Vervang de link. Zo zorg je er voor dat je inkomsten doorlopen en je bezoekers tevreden blijven. 

Bouw je site voor een niche

Bij het uitzoeken van een affiliate netwerk of een product gaf ik al aan om te bedenken in welke niche je zou willen werken. Dit gaat dus ook op voor je website. Bouw je website op met informatie uit de niche die je hebt gekozen.

De insteek zou moeten zijn om een niche te kiezen en daar de beste website voor in te richten die er is. Let dus altijd in alles op de kwaliteit. Ik heb dit bij een aantal tips afzonderlijk ook al benoemd, maar kwaliteit gaat boven alles. Je kan nu eenmaal niet verwachten dat mensen spullen kopen, alleen omdat jij een paar regeltjes tekst en een “koop nu” knop op je website hebt staan. Dat zou je zelf ook niet doen denk ik.

Uitbesteden kan ook

Het grootste struikelblok voor beginnende affiliate marketeers is het schrijven van artikelen. En dan vooral het schijven van kwalitatief hoogwaardige artikelen. En op zich begrijp ik dat wel. Niet iedereen is een geboren verkoper. Toch zijn er best wel wat schrijftips op internet te vinden die dit wat makkelijker voor je maken.

Kom je er echt niet meer uit? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om je teksten door een ander te laten schrijven. Er zijn veel mogelijkheden voor en lang niet allemaal even duur. Bedenk wel, als je het zelf niet kan, moet je er een ander voor betalen. Dat geld niet alleen voor je teksten maar eigenlijk voor alles. Kan jij niet zelf je website maken? Vraag iemand in je vrienden of familiekring om je te helpen.

Je Bezoekers

Behandel je lezers respectvol

Begrijp goed dat jouw lezers zorgen voor jouw inkomsten. Zorg er dus voor dat je elke bezoeker in de watten legt. Behandel bezoekers niet als geldkoeien, die gewoon moeten klikken en kopen, maar behandel ze als gasten en leg bij wijze van spreken de rode loper voor ze uit. Eigenlijk moet je bij jezelf denken wat JIJ zou doen. Zou jij terugkomen op een site die alleen uit is op je geld? Nee toch? Jij komt alleen terug als er voor jou iets van WAARDE te halen is. Dit hoeft niet altijd een product of dienst te zijn.

Wanneer mensen het idee hebben iets van waarde te krijgen als ze je site bezoeken, dan komen ze terug. En wanneer ze dan klaar zijn voor een aankoop, weet ik wel waar ze heen gaan om het aan te schaffen.

Leer je lezers kennen

Waarom zou jij je lezers leren kennen? Dit wordt toch wel een beetje onderschat. De reden dat jij je lezers moet leren kennen is simpelweg om te weten wat je ze dan het beste kan aanbieden. Stel je voor, je hebt een website over auto’s en je ziet dat je bezoekers voornamelijk reageren op berichten en informatie over het merk BMW. Dan zou het natuurlijk stom zijn om zaken van Volvo aan te gaan bieden. Daar is simpelweg geen interesse voor.

Probeer dus je lezers te leren kennen en probeer te ontdekken wat zij het liefste zien. Dan hoef je het ze alleen nog maar te geven.

Wees behulpzaam naar je lezers

Veel beginnende affiliate marketeers maken de fout om meteen keihard te gaan verkopen. Er worden teveel advertenties of links geplaatst of het ligt er te dik bovenop dat men iets wil verkopen. Dat is best jammer.

Veel effectiever is het, om je lezers goed te informeren. Noem niet alleen voordelen, maar ook nadelen over hetgeen je promoot. Niets heeft alleen maar voordelen, toch? Heeft een lezer vragen? Help hem en beantwoord deze eerlijk, zonder poespas. Weet je het antwoord niet? Ook dat mag je best zeggen in plaats van dan maar te gokken. Hoe dan ook, behandel elke lezer als een gast, niet als een klant.

Denk eerst aan anderen helpen, dan pas aan geld

Dit sluit aan op de vorige tip. En eigenlijk is het heel logisch. Wanneer jij oprecht de wens hebt om anderen verder te helpen, zonder bijbedoelingen, zal je het meeste succes hebben in de affiliate business. Mensen houden er niet van als dingen worden opgedrongen. Wees dus altijd behulpzaam dan komt het geld vanzelf. Dit heeft ook alles te maken met de zogenaamde “gunfactor”.

Kijk maar eens naar jezelf. Als jij uiteindelijk die mooie nieuwe laptop gaat kopen, ga jij die dan komen bij diegene die het goedkoopste was? Diegene die je onder druk heeft gezet? Of juist bij diegene de alle tijd voor je heeft genomen, een eerlijk advies heeft gegeven maar misschien wel een tientje duurder is? Ik denk dat ik het antwoord al weet.

Je Aanbod

Verwerk advertenties op natuurlijke wijze

Als je eenmaal weet wat je op je website wil aanbieden of promoten is het belangrijk om na te gaan denken hoe je dat gaat aanpakken.Ik zie wel eens pagina’s voorbij komen met zoveel knipperende knoppen en banners, dat ik er bijna hoofdpijn van zou krijgen. Dat is niet alleen storend, het ligt er dan te dik bovenop en werkt voor geen meter.

Beter is het om de informatie te delen, plus en minpunten te benoemen en aan het einde van je artikel een knop of link neer te zetten naar de aanbieder. Je noemt dit ook wel een CTA (Call To Action) Zorg ervoor dat het “vrijblijvend” overkomt. Als mensen voldoende interesse hebben komen die klikken toch wel. Maar belangrijker nog, mensen die zelf WILLEN klikken zullen ook vaken KOPEN. En daar gaat het uiteindelijk om.

Zorg voor relevante artikelen en links

Ook dit is weer een beetje in het verlengde van bovenstaande tip. Zorg dat de lnks en knoppen linken naar relevante aanbiedingen en informatie. In een eerder voorbeeld noemde ik de auto, bijvoorbeeld BMW. Als je weet dat jouw bezoekers voornamelijk BMW rijders zijn, en je wil bijvoorbeeld ruitenwissers verkopen, stuur die mensen dan niet naar een aanbieder van ruitenwissers voor Volvo. Houd het dus relevant voor je lezers.

Verzamel reviews en reacties

Wanneer jij een artikel hebt gemaakt over een product of dienst, helpt het vaak heel goed om op zoek te gaan naar de meningen van anderen. Want JIJ kan iets wel prachtig vinden, maar als jij de enige bent, is je lezer denk ik niet overtuigd. Probeer dus, zoals eerder gezegd niet allene de voordelen maar ook de nadelen te benoemen. Geef daarbij gerust aan dat jij daar niet de enige in bent en laat de maningen van anderen zien. Zo sta je niet alleen en kijk ook hier weer naar jezelf.

Zou jij iets kopen waarvan 1 persoon zegt dat het ok is, of koop jij liever iets waarvan al honderden mensen hebben aangegeven dat ze er tevreden mee zijn?

Je Resultaat

Meten is weten

Heb jij de allerbeste artikelen op je website gezet en voorzien van relevante links? Dan is het tijd geworden om de resultaten te evalueren. Heb jij bijvoorbeeld een product uitgezocht met een hoge commissie maar het verkoopt niet? Probeer dan een ander aanbod. Wellicht verkoopt dat wel. Ik heb liever tien keer een tientje dan één keer vijftig euro…

Probeer dus te achterhalen wat de prestaties zijn en stuur bij waar nodig.

Doorklikpercentage verhogen (CTR)

Ook deze tip valt weer een beetje in het verlengde van de vorige. Heb jij een artikel waar je regelmatig verkopen mee haalt? Probeer dan eens naar mogelijkheden te kijken om de prestaties te verbeteren. Kijk of je de link op een andere plaats kan zetten en evalueer het resultaat. Gaat het beter? Goed! Gaat het slechter? Zet de link dan weer terug naar de originele plek.

Er zijn veel dingen die je kan aanpassen om prestaties te verbeteren. Je kan ze echter vaak alleen ontdekken door het te proberen. Wees dus nooit tevreden, maar kijk continue waar verbetering mogelijk is. Het zorgt ervoor dat jij jezelf direct een loonsverhoging geeft!

Expirimenteer

Expirimenteer niet alleen met de plaatsing van links en advertenties, probeer ook eens om een stukje tekst aan te passen. Andere woorden te gebruiken. Misschien kan een klein beetje meer of minder informatie wel zorgen voor meer klikken. Misschein kan je een andere (product) afbeelding proberen. Er zijn veel zaken die je met de tijd kan aanpassen. Zodra je merkt dat een artikel kliks oplevert, kan je eigenlijk al beginnen met “optimaliseren”. Dus, test, verander en test nog een keer. Expirimenteer gewoon met dingen en wees niet bang om het fout te doen. Werkt het niet? Zet het terug. Werkt het wel? Probeer wat nieuws!

Opschalen

Start zo snel mogelijk met het bouwen van een email lijst

Een van de beste tips die ik ken, en een tip die voor het meeste impact kan zorgen is het aanleggen van een email lijst. Je kent het misschien wel. Je krijgt iets gratis wat voor jou van waarde is, in ruil voor je naam en email adres. Of je meld jezelf aan voor een nieuwsbrief, zodat jij wekelijks of maandelijks een update ontvangt in je mailbox.

Dit is ongelofelijk effectief. Het is namelijk niet waarschijnlijk dat wanneer jij weer een nieuw artikel plaatst, dat iedereen die ooit op je website is geweest weer terugkomt om je nieuwste artikel te lezen.

Maar stel dat jij een paar honderd mensen op je email lijst hebt staan, dan kan jij bij elk nieuw artikel een berichtje sturen naar die email lijst. Je geeft dan aan dat je een nieuw artikel hebt gemaakt en dat je denkt dat dit voor de ontvanger wel eens interessant kan zijn. Op die manier haal je bezoekers terug naar je website die dit misschien anders niet hadden gedaan.

Sterker nog, je kan deze mensen zelfs mailen met speciale aanbiedingen die bijvoorbeeld niet op je website staan. Zo maak je er toch iets unieks van en zou je dus zelfs verkopen kunnen realiseren direct via email. Hoe gaaf is dat?

Maak vooral ook gebruik van social media

Je website is het middelpunt van alles, daar gebeurt het allemaal. Maar we weten ook allemaal de kracht van Social Media in te schatten denk ik. Probeer dus op je website ook links te plaatsen naar je social media kanalen. Maak bijvoorbeeld een Facebook Pagina aan en publiceer ook daat je artikelen. Niet helemaal, maar link er naar toe.

Wanneer je pagina veel volgers heeft en je zet daar links op naar je nieuwe artikelen, ben je er zeker van dat je ook vrijwel direct weer lezers naar je website krijgt. En via je website gaan deze weer naar… juist! De aanbieder van je product. Zorg er wel voor dat social media een verlengde wordt van je website en niet andersom.

Zo! Dit waren ze dan! De beste affiliate marketing tips 2020

Ben je helemaal enthousiast geworden over deze affiliate marketing tips en wil jij het eigenlijk ook wel proberen? Cool! Dan raad ik aan om eens te kijken op de website van Jacko. Al jaren is hij actief op internet, met groot succes. En ook de mensen die zijn principes volgen zijn zeer succesvol. Kijk maar eens naar de succesverhalen op zijn forum.

Wil je ook meteen beginnen met affiliate marketing? 

[fusion_button link=”https://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/82712″ text_transform=”” title=”” target=”_blank” link_attributes=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” border_radius=”” border_color=”” border_hover_color=”” size=”” stretch=”default” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Meld je dan hier meteen aan[/fusion_button]

8 reacties op “Affiliate Marketing Tips 2020, De Ultieme Lijst”

 1. Prachtig artikel Ramses! Geen droge theorie maar lekker praktisch, waardevol en zo toepasbaar. Kan iedereen zeker z’n voordeel mee doen!

  1. Hi Joyce,

   Valt mee hoor, en met die bol.com advertentie op je website heb je toch al een begin gemaakt. Je zal er geen miljonair van worden natuurlijk, maar elk klein stapje brengt je toch weer dichterbij. En het is gewoon een leuk blog wat je hebt!

 2. Jeetje wat een artikel, moet een boel werk hebben gekost. Maar ook zo waardevol! Hier heb ik wel wat aan. Een deel wist ik al, maar niet alles. Hier idd ook vooral Bol.com, al moet ik me er wel meer in gaan verdiepen. Op één paard wedden is best karig.

 3. Heel recent gestart met Bol omdat ik het toch zo subtiel mogelijk wil houden. Vind het soms jammer als een blog vol advertenties staat. Zitten zeker bruikbare tips in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *