Meteen naar de inhoud

Je speelt met de gedachte om aan de gang te gaan met affiliate marketing in Nederland? Dan is onze Ultieme Lijst Met Affiliate Marketing Tips voor 2020 misschien ook wel wat voor jou. Want als je begint met affiliate marketing, dan is een affiliate netwerk hard nodig.

Maar welke affiliate marketing netwerken zijn er eigenlijk allemaal in Nederland? Zijn ze betrouwbaar? Wat bieden ze aan? Op deze pagina vind je een handig en compleet overzicht van de Nederlandse affiliate netwerken.

Aanmelden is over het algemeen helemaal gratis, maar sommige Nederlandse Affiliate Netwerken zijn toch wat strenger dan anderen.

Laten we dus maar snel kijken naar ons Mega Overzicht van Nederlandse Affiliate Netwerken

PayPro

Niches: Voornamelijk digitale producten en diensten.

PayPro - Affiliate Netwerken Nederland
PayPro – Affiliate Netwerken Nederland

Het Nederlandse affiliate netwerk PayPro is populair bij veel bloggers. Het werd in 2006 ontwikkeld door Eelco de Boer en Henk-Jan Wils. Beiden geen onbekenden in het Nederlandse Affiliate Marketing landschap. Eigenlijk is PayPro een betaalprovider, zoals bijvoorbeeld Mollie ook is. Echter is PayPro de enige die ook meteen de affiliate kant meeneemt. Zo kan je in theorie alle aangesloten verkopers promoten die gebruik maken van de diensten van PayPro. Op dit moment is het de marktleider in Nederland op het gebied van digitale producten en cursussen.

Hierdoor ligt de commissie die je als affiliate kunt verdienen ook lekker hoog. Gemiddelde commissies van €27,= of meer zijn geen uitzonderingen. Bij PayPro is er ook de mogelijkheid om maandelijkse commissie’s te verdienen met maar één verkoop! Vaak gaat het dan om een abonnement wat de klant afsluit bij de aanbieder. Zolang de klant lid blijft, ontvang jij commissies, maand na maand.

Mijn persoonlijke mening:

Persoonlijk vind ik dit één van de beste punten van PayPro. Verder is het platform zeer laagdrempelig, werkt het makkelijk en kan je ook makkelijk in contact komen. Het is in mijn ogen een zeer betrouwbare partij en ik weet uit ervaring dat er veel mensen zijn die (zeer)  goed geld verdienen met behulp van dit platform. Niet alleen als affiliate, maar zeker ook als aanbieder zit je bij PayPro goed.

TIP! Normaal gesproken moet je bij PayPro een zogenaamde “Compliance Fee” betalen, een soort inschrijfgeld. Op dit moment kan je GRATIS aanmelden als affiliate. Meteen doen dus! (Actie geldig tot: )

Ik kon niet ontdekken tot wanneer deze actie zou gaan lopen, maar van de week kreeg ik via mail het bericht dat PayPro geen compliance fee meer berekent.

Awin

Niches: Retail, Telecommunicatie, Reizen, Financieel

Awin - Affiliate Netwerken Nederland
Awin – Affiliate Netwerken Nederland

Het Affiliate netwerk Awin is op dit moment waarschijnlijk het grootste Nederlandse affiliate netwerk van deze lijst. In Awin zijn verschillende (Nederlandse) affiliate netwerken opgenomen. Netwerken zoals Zanox en AffiliateWindow, maar ook Affilinet is inmiddels overgenomen door Awin. Een gedegen netwerk met jarenlange ervaring dus.

Je kan prima met Awin in contact komen en door de ruim 20 jaar ervaring van het bedrijf is het een stabiele partner om mee te werken. Er zijn vele grote Nederlandse namen te vinden in hun aanbod, maar als je meer hebt met kleinere webshops kan je hier ook prima terecht. Wat mij betreft een aanrader.

Amazonassociates

Niches: Teveel om op te noemen

Amazon - Affiliate Netwerken Nederland
Amazon – Affiliate Netwerken Nederland

Amazonassociates is het eigen affiliate netwerk van Amazon.com. In Nederland heet het ook wel AmazonPartnerNet. Je kan kiezen uit meer dan een miljoen producten om te promoten. Het platform is met name in trek bij bloggers. De tools die ze leveren zijn redelijk makkelijk te gebruiken en de commissies kunnen volgens hun commissiemodel oplopen tot ongeveer 12%.

Eerlijk gezegd zou ik persoonlijk liever voor een platform als Bol.com kiezen dan voor het platform van Amazon. Je hebt dan ongeveer de zelfde mogelijkheden, maar Bol.com is dan toch net even wat meer Nederlands. Daarnaast vind ik dat je toch lastig in contact komt als er problemen zijn.

Daisycon

Niches: Daisyon heeft in vrijwel alle niches aanbieders. Specialisatie in dienstverleners (verzekeringen, energie etc) en webshops.

Daisycon - Affiliate Netwerken Nederland
Daisycon – Affiliate Netwerken Nederland

Eén van de meest bekende en grote affiliate netwerken is Daisycon en ze zijn echt onmisbaar. Wat Daisycon zo uniek maakt is dat ze allerlei handige tools maken om promotie een stukje makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan vergelijkingtools voor telecom en energie.

Daarnaast is Daisycon ook onderdeel van Linehub, een sterk collectief van specialisten. Dat maakt ook Daisycon tot een betrouwbare partner. Contact opnemen met Daisycon is makkelijk.

Bol.com

Niches: Alles binnen de Bol.com webshop/segment

Bol.com - Zelfstandig Affiliate Platform
Bol.com – Zelfstandig Affiliate Platform

Iedereen kent Bol.com wel, maar wist je ook dat je de producten van Bol.com als affiliate kunt promoten? En zeker nu er steeds meer winkels en bedrijven ook via Bol.com verkopen is dat ideaal!

Helaas, de commissies zijn in vergelijking met anderen relatief laag, maar de werking van het affiliate systeem is erg makkelijk. Daarnaast is de keuze zo enorm groot dat je altijd wel iets kan vinden wat bij je past.

Bol.com is wel wat moeilijker met het goedkeuren van accounts, maar eenmaal goedgekeurd is het allemaal heel makkelijk. Het contact wat ik met bol heb gehad verliep wel wat stug.

> Ga naar Bol.com

TradeTracker

Niches: Reizen, Services, Telecommunicatie, Shopping, Financieel

TradeTracker - Affiliate Netwerken Nederland
TradeTracker – Affiliate Netwerken Nederland

TradeTracker is geen onbekend affiliate netwerk in Nederland. Meer dan de helft van de Nederlandse Top 100 ecommerce bedrijven vind je bij TradeTracker

TradeTracker is een internationaal netwerk met onder andere ook een kantoor in Almere, Nederland. Omdat ook TradeTracker al langere tijd bestaan is het ook een goede betrouwbare partner te noemen. Contact opnemen is erg makkelijk en commissies en uitbetalingen zijn goed geregeld.

Tradedoubler

Niches: Voornamelijk grotere bedrijven

Tradedoubler - Affiliate Netwerken Nederland
Tradedoubler – Affiliate Netwerken Nederland

Ook Tradedoubler is een grote internationale speler, met een kantoor in Rotterdam. Tradedoubler werkt samen met (grote) bedrijven als Microsoft, Orange, MediaMarkt en meer.

Ze gaan verder dan het alleen runnen van advertiser en publisher campagnes. Tradedoubler focust zich op performance tools die extra data inzichten bieden voor affiliate marketeers, maar ook voor online marketing managers. Daarnaast biedt Tradedoubler organisaties naast de traditionele affiliate programma’s ook een whitelabel aan adverteerders welke zij kunnen gebruiken om hun partner en performance kanalen mee door te meten.

Tradedoubler is iets kritischer met het goedkeuren van publishers, maar het contact is prima te noemen.

> Ga naar Tradedoubler

Coolblue

Niches: Alles binnen de Coolblue webshop/segment

Coolblue - Zelfstandig Affiliate Platform
Coolblue – Zelfstandig Affiliate Platform

Coolblue heeft met als Bol.com ook een eigen affiliate programma. Ondanks dat het geen “affiliate netwerken” zijn, vind ik ze in Nederland toch groot genoeg om ze hierbij te scharen.

Ook bij Coolblue gaat op, alles wat zij in het assortiment hebben in te promoten. Maar net als bij Bol.com zijn de commissies wat lager en is goedkeuring wat lastiger.

Coolblue is hard op weg om ook een marktleider te worden binnen Nederland. Ze staan bekend om de “alles voor een glimlach” en door de unieke humor in hun advertenties. Die positie is goed te gebruiken bij je affiliate inspanningen.

> Ga naar Coolblue

Wehkamp

Niches: Alles binnen de Wehkamp webshop/segment

Wehkamp - Zelfstandig Affiliate Platform
Wehkamp – Zelfstandig Affiliate Platform

Wehkamp is een van de grootste webwinkels van Nederland. Het is begonnen als postorder bedrijft, je kent ze misschien ook nog wel van die dikke catalogus de elk jaar bij je moeder op de deurmat viel. Ook Wehkamp heeft een eigen affiliate programma onder de naam Wehkamp Partners. Via Partners kun je het volledige aanbod van Wehkamp.nl promoten.

Wehkamp is erg transparant naar de affiliates en op de pagina zie je ook meteen de informatie die je als affiliate belangrijk vind. Zoals het commissie model, en een handige startersgids. De commissies van Wehkamp zien er prima uit en ook contact opnemen is een eitje bij Wehkamp.

> Ga naar Wehkamp

OMG (Netdirect)

Niches: Magazines, dagbladen, boeken, RTV

Netdirect is al 20 jaar expert op het gebied van het werven van (proef)abonnees voor dagbladen, magazines en RTV gidsen.

Ze werken voornamelijk via andere publisher netwerken. Op de website kan je voornamelijk terecht als klant, niet als promotor. Je kan je dus niet direct aanmelden als affiliate bij Netdirect. Maar omdat er toch best wat campagnes zijn op dit gebied is het toch leuk om te weten waar deze vandaan komen.

LinkPizza

Niches: Zo goed als alles

LinkPizza - Affiliate Netwerken Nederland
LinkPizza – Affiliate Netwerken Nederland

Linkpizza is het meest unieke affiliate netwerk in deze lijst. Zij hebben het voor affiliate marketeers ongelofelijk makkelijk gemaakt. Wanneer jij je namelijk aanmeld bij Linkpizza, melden zij je vervolgens aan bij vrijwel alle affiliate netwerken in deze lijst. (Paypro doet helaas niet mee)

Door middel van een stukje code of een plugin op je website, worden alle daarvoor geschikte links op je website automatisch voor je omgezet naar affiliate links. Je hoeft dus niet al je links te vervangen en je kan het ook op een bestaande website in één klik in orde maken. In ruil voor al dat gebruikersgemak krijgt Linkpizza een klein percentage van de vergoedingen.

En weet je, ik gun het ze. Met deze stap hoef je niet meer te werken met verschillende netwerken, Gewoon alles op één plek.

Maar dat is nog niet alles. Linkpizza heeft daarnaast ook nog een marktplaats waar advertisers, influencers en publishers samen kunnen komen. Deze marktplaats draait om “sponsored content”. Wanneer jij een goedlopende website hebt, kan je tot wel een paar honderd euro vergoeding krijgen als jij een promotioneel artikel publiceert voor een bepaalde advertiser. Enorm interessant dus.

Persoonlijk denk ik dat Linkpizza zeker voor de beginnende affiliate een goede keuze is. Vooral gezien het enorme aanbod en het superhoge gebruikersgemak.

FamilyBlend

niches: Kinderen, Baby’s, gezinnen

Family Blend - Affiliate Netwerken Nederland
Family Blend – Affiliate Netwerken Nederland

FamilyBlend, voorheen Affiliate4you, is hét netwerk gericht op (jonge) vaders en moeders. Eigenlijk een niche netwerk dus. Je vind er merken als Pampers, Prénatal, Nutricia, Kleertjes.com en nog veel meer. Het ultieme Nederlandse affiliate netwerk voor de gezins blogger!

Familiyblend is een superdynamisch jong bedrijf. En dat zie je aan alle kanten. Goede commissies, makkelijk contact en veel A-merken om uit te kiezen. Dit alles merk je al op het allereerste moent, want wanneer jij je aanmeld als publisher, kan je altijfd een persoonlijk telefoontje verwachten. Hoe cool is dat?

> Ga naar FamilyBlend

FinanceAds

Niche: Leningen, hypotheken, bankieren en verzekeringen

FinanceAds - Affiliate Netwerken Nederland
FinanceAds – Affiliate Netwerken Nederland

Dit is het netwerk voor banken, verzekeraars en fintechs. Ze zijn in 2016 bekroond tot Beste affiliate netwerk in hun sector in Europa.

Omdat er voornamelijk campagnes zijn voor de financiele markt, zijn de commissies ook lekker hoog. Dat maakt het natuurlijk aantrekkelijk. Daar bovenop kan je als goed presterende affiliate nog eens 10% extra commissie verdienen.

Aangezien het gaat om financiele diensten zijn ze wel wat strenger met het aannemen van affiliates, maar als je er eenmaal bij zit, dan zit je ook goed.

> Ga naar FinanceAds

Plug & Pay

Niche: Voornamelijk digitale producten en diensten

Plug&Play - Aankomend Affiliate Netwerk
Plug&Play – Aankomend Affiliate Netwerk

Dit is de absolute nieuwkomer in deze lijst. Plug & Pay lanceert in 2020 een gloednieuw affiliate-netwerk. Product eigenaren kunnen zich aanmelden voor unieke betaaldiensten, en maken dan ook meteen gebruik van de mogelijkheid van affiliate marketing.

Het nieuwe bedrijf bood in eerste instantie professionele en sterke checkouts/betaalpagina’s. Echter ​is de IMU ​sinds 2020 bezig met het toevoegen en opzetten van ​een affiliate netwerk ​​​bij Plug en Pay.

Het lijkt in opzet erg op het platform van PayPro, echter denk ik dat hier dadelijk meer te halen valt. Diverse geruchten gaan al de ronde dat verkopers de overstap van PayPro naar Plug&Pay hebben gemaakt.

Er zijn nog weinig ervaringen te vinden op internet, maar de verwachtingen zijn hoog gespannen. Een netwerk om komende tijd goed in de gaten te houden denk ik.

In Q2 of Q3 van 2020 komt als het goed is een campagne overzicht online te staan.

> Ga naar Plug&Pay

GetyourGuide

niche: Reizen & dagjes uit

GetYourGuide - Affiliate Netwerken Nederland
GetYourGuide – Affiliate Netwerken Nederland

Getyourguide is een aanbieder voor uitstapjes en voordelige aanbedingen om op vakantie te gaan. Je kan hier ook met korting boeken voor tickets van Musea, dagjes uit, bezienswaardigheden en meer.

Heb jij een website over reizen, vakentie, dagjes uit, musea en stedentrips? Dan moet je bij GetYourGuide zijn!

Heel leuk en uniek zijn ook de city passen, waarmee je een heel pakket aan kortingen krijgt voor bezoekjes aan een specifieke stad.

Tiqets

niche: Reizen, cultuur, recreatie

Tiqets - Affiliate Netwerken Nederland
Tiqets – Affiliate Netwerken Nederland

Als je op zoek bent naar entreekaarten voor attracties wereldwijd dan moet je bij Tiqets zijn. Ideaal voor reisbloggers dus.

Ze hebben een ruim aanbod waar je uit kan kiezen, de commissies zijn redelijk te noemen en je kan kiezen voor banners en zelfs een API.

Contact opnemen is makkelijk en in mijn ervaring helpt dit bedrijf je graag verder met advies en ondersteuning.

Partnerize

Niches: Voornamelijk de grotere bedrijven

Partnerize - Affiliate Netwerken Nederland
Partnerize – Affiliate Netwerken Nederland

Het volgende affiliate netwerk in deze lijst is Partnerize. Het bedrijf bestaat ongeveer tien jaar en heeft een kantoor in Amsterdam.

Ook partnerize is een internationale speler, maar heeft uiteraard ook campagnes specifiek voor Nederland.

Ze werken samen met bedrijven als Adidas, KLM, Vodafone en meer van deze grote jongens. Ik vind het persoonlijk iets moinder geschikt voor de kleine blogger, maar ook dit netwerk bied zeker goede mogelijkheden.

> Ga naar Partnerize

Adtraction

Niches:

Adtraction - Affiliate Netwerken Nederland
Adtraction – Affiliate Netwerken Nederland

Adtraction is de afsluiter van deze lijst. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid en werkt inmiddels in 12 landen binnen Europa, waaronder Nederland.

Registreren is eenvoudig maar kan wel ongeveer een week in beslag nemen. De commissies zijn redelijk te noemen en de uitbetaling is 1x per maand en vind alleen plaats boven de €20,=.

Een groot voordeel is het aanbod, van vrijwel alle bekende niches is er wel een passend aanbod terug te vinden.

Meer weten over Affiliate Marketing?

Check hier het verhaal van Jacko Meijaard

2 reacties op “Affiliate Netwerken Nederland – Mega Overzicht”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *