Meteen naar de inhoud

(En sterker nog, ik haalde vrijwel direct mijn eerste commissie binnen…lees verder…) Hallo en welkom bij mijn allereerste Howto post. En hoe kan het ook anders, ik ga het hebben over hoe ik ging beginnen met affiliate marketing, deze website heb opgezet en hoe ik per direct een constante stroom van bezoekers genereerde. Dus laat ik er geen doekjes om winden, ik heb veel te vertellen. Ik ga je precies vertellen wat ik heb gedaan en waarom. Zoals altijd, zou ik het leuk vinden als jij in de comments even aangeeft wat je ervan hebt gevonden. Ready? Let’s Go!… Maar eerst een kleine heads up.

!WAARSCHUWING!

Zoals je in mijn allereerste persoonlijke blog kan lezen, ben ik geen onbekende in affiliate marketing land. De stappen die ik hier beschrijf kunnen voor iemand die echt net begint misschien een beetje te snel gaan.

Dat geeft helemaal niks. Neem mee wat je er van opsteekt en ga de dingen leren die je nodig hebt. Ondanks dat ik ruime ervaring heb op dit gebied, leer ik ook nog steeds elke dag.

Zoals je zal ontdekken wanneer je verder leest, is de video cursus van Jacko Meijaard, de Affiliate Marketing Revolutie (AMR), een perfect beginpunt voor iedereen die wil beginnen met affiliate marketing.

Net als op veel van mijn pagina’s heb ik weer een inhoudsopgave gemaakt. Scan hem gewoon even door. Ken je veel zaken al? Geen punt, goed zo! Skip dan naar de dingen waar je meer over wil weten. Ben je helemaal nieuw? Begin dan gewoon bij het begin. Daar gaan we.

Beginnen met affiliate marketing, Mijn doelen en wensen bepalen

Nou daar gaan we dan. Het allereerste begin. Net als iedereen heb ik natuurlijk wensen. Ik ken niemand die geen wensen heeft. Maar daarnaast heb ik ook doelen. En dat is iets heel anders. Ik heb een doel gesteld en daar ook echt een termijn aan gehangen (Tip), zodat ik mijn doelen ook meetbaar kan maken. Het verschil tussen een wens en een doel? Ik heb het ooit getest.

Jaren geleden ben ik eens naar een plaatselijk winkelcentrum gelopen en daar met zo’n clipboard gaan staan, alsof ik een enqueteur was zeg maar. Ik sprak mensen aan en stelde ze slechts 2 vragen. En de antwoorden daarop hebben mij echt omver geblazen.

De eerste vraag was: “Zou jij graag miljonair willen zijn?”. Dat is naar mijn idee een wens die iedereen wel eens heeft. En jahoor, vrijwel 100% van de mensen die ik deze vraag stelde beantwoordde deze met een volmondig “JA!”.

Maar, en nu wordt het echt interessant, de volgende vraag was: “Wat heb jij de afgelopen tijd gedaan om ook echt miljonair te worden?”. En dan bleef het vaak even stil…

Weet je, de meeste mensen willen wel iets, maar ze willen er niks voor DOEN. Dat is dan ook meteen de valkuil van affiliate marketing. Veel mensen hebben het idee dat je er niets voor hoeft te doen. En dat is maar half waar. Voordat jij passief inkomen genereert, zal je er eerst voor moeten werken.

De meeste mensen blijven nu eenmaal liever op hun luie reet zitten, want er is een film op tv. Of Goede Tijden Slechte Tijden. Die mensen bereiken niets. Maar als je een doel stelt, werk je ergens naar toe. Dan ben je bereid om actie te ondernemen om je doel te behalen. En dan ineens is het jouw dag. Wat je echter nooit mag doen, is opgeven. Want dan wordt het nooit jouw dag…

Mijn persoonlijke doel is om over 3 jaar miljonair te zijn. En dat kan je op twee manieren zien. Je kan echt miljonair zijn, of je kan leven als een miljonair zonder dat je echt een miljoen op de bank hebt staan. Daar bedoel ik mee, dat als jij elke maand weer zeg maar €10.000 of meer binnenhaalt, zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen, dat je dan echt wel een miljonairs lifestyle kan hebben. Daarvoor hoef je niet per se een miljoen op de bank te hebben staan.

Maar goed, ik vind het gewoon een “prettig idee” om wat op de bank te hebben staan, al is het maar voor mijn kinderen later…

Kortom, mijn persoonlijke doel is dus om over 3 jaar goed te kunnen leven zonder daarvoor 40 uur per week hard te moeten werken. Ik wil vrijheid, maar dan in alle luxe…

Ik heb dus besloten om mijn kennis te gebruiken en toe te passen op affiliate marketing. Daarom dus deze website. Maar, ik wil er niet tien jaar over doen. Ik wil het in 3 jaar doen. Want je moet ook realistich blijven. Gelukkig heb ik ruime ervaring en ben ik gewoon begonnen.

Domeinnaam registreren

Ik ben simpelweg begonnen met het registreren van een domeinnaam. Want als je een website begint heb je een naam nodig. En ik wilde een naam die precies ging vertellen waar de site over gaat. Zo ben ik gekomen op affiliate geheimen. Waarom? Omdat het mijn doelstelling is om alles te vertellen wat ik doe en ik weet bijna 100% zeker dat de meeste mensen veel van die dingen nog nooit hebben gezien.

Ik heb de naam dus geregistreerd en er meteen webhosting bijgenomen. In mijn geval koos ik voor de VPS oplossingen van Strato. Met de hoofdreden dat men dan Plesk krijgt als administratie systeem voor je VPS. Echt super gebruiksvriendelijk en enorm stabiel. Eerder heb ik bij Transip gezeten, maar zij waren duurder. Daarbij rekenen zij een bedrag van €12,50 per maand alleen al voor het gebruik van Plesk, terwijl dat bij Strato gratis is. Best een groot verschil dus.

WordPress installeren

Vervolgens heb ik mijn WordPress website geinstalleerd. Mede dankzij Plesk deed ik dat met slechts een paar muisklikken. Ik ga hier niet precies vertellen hoe en wat, dat is toch een beetje buiten de scope van dit “stappenplan”. Nogmaals, als je echt helemaal nieuw bent en je weet niet hoe je dit doet of waar ik het over heb, begin dan met de video training van de Affiliate Marketing Revolutie. Kost je letterlijk nog geen 5 tientjes, maar bespaart je ongelofelijk veel tijd en uitzoekerij.

WordPress Installeren
WordPress installeren

Website inrichten

Dan werd het natuurlijk tijd om de website te gaan inrichten. Laat ik je daarbij eerst even mijn persoonlijke mening geven. Dit is trouwens een voorbeeld wat ik vaak geef. Als je wel eens op het forum bent geweest waar ik actief ben, zal je ook zien dat ik dit vaak gebruik.

Mijn visie op het inrichten van een website is heel simpel. Less is more…

Naar mijn idee is het ALTIJD zo dat het belangrijkste van een website nu eenmaal de inhoud is. Niet hoe de website er verder uit ziet. Niet wat voor mooie effecten je allemaal laat zien. Niets van dat alles.

Een goed presterende website heeft maar 1 succesfactor. Kwalitatief goede inhoud. Daar draait het uiteindelijk allemaal om. Ik heb mij laten inspireren door marketheme (TIP). Ook hiervoor geldt dat dit speciaal gemaakt is om het voor jou veel makkelijker te maken als je niet beschikt over veel technische kennis.

Stel je voor, je hebt een prachtige website gemaakt met rood als hoofdkleur. Dan ben ik eigenlijk bij voorbaat al geen fan van jouw website, want ik vind rood echt heel lelijk. Heb je dan een slechte website? Nee! Als ik op jouw website kom en ik lees steengoede content, dat interesseert het mij geen reet dat jouw site rood heeft als hoofdkleur. Ik bedoel maar…

Ik heb gekozen voor een persoonlijke informatieve website om te beginnen met affiliate marketing

Er zijn diverse soorten websites die geschikt zijn om te beginnen met affiliate marketing. Je kan bijvoorbeeld een review site beginnen en allerlei producten uitproberen. De producten die jij het beste vind kan je aanbevelen aan je publiek en er geld mee verdienen. Je kan een affiliate webshop opzetten en alleen producten van anderen aanbevelen tegen een commissie. Je kan een blog opzetten, over een bepaald onderwerp. Kortom, je kan het op diverse manieren aanpakken.

Het beste is om iets te gaan doen waar je passie voor hebt, of veel van weet. In mijn geval ligt het voor de hand, maar je kan over letterlijk elk onderwerp wel een blog schrijven en er producten of diensten bij zoeken waar je achter staat om aan te bevelen. Ik ben zelf niet zo’n fan van de termen “promoten of verkopen”. Waarom? Het neigt er naar dat men dan slechts producten laat zien op basis van de hoogste commissie in plaats van dat men er echt achter staat of zelf gebruik van maakt.

Ik vind dat je producten en diensten moet benoemen waar je zelf wat mee hebt. Die je zonder blikken of blozen ook aan je eigen vrienden en familie zou aanbevelen. Kies niet voor de beste prijs, maar voor het grootste raakvlak met jouw persoon. Je kan gewoon niet effectief iets aanprijzen waar je zelf niet achter staat. (Dit is mijn idee, geen absolute wijsheid. Er zijn veel mensen die zich meer door geld laten leiden dan door persoonlijke ervaringen. Dat is ze goed recht, maar zo zit ik niet in elkaar)

Welk product ga ik aanbevelen

Dat mag inmiddels duidelijk zijn. Ik sta 100% achter de producten en diensten die ik hier bespreek. Daarom zal ik het vaak hebben over de video training van Jacko Meijaard. Waarom?

 • Ik ben er zelf mee bezig, zeer actief.
 • Ik heb er verstand van en ken het door en door.
 • Ik ben een gerespecteerd lid van zijn forum
 • Ik doe veel moeite om ook anderen te helpen succes te behalen.

Maar ik zal ook in mijn avonturen echt nog wel tegen andere interessante zaken aanlopen. Hieronder een screenshot van het forum, waar je mijn naam ziet net boven die van “de meester” zelf:

Beginnen met affiliate marketing? Bezoek dit forum!
Beginnen met affiliate marketing? Bezoek dit forum!

Mocht je dus op mijn website ergens op een link klikken die verwijst naar ene product of dienst, dan is het zeer waarschijnlijk dat ik daar een stukje commissie aan verdien. En tuurlijk, er zijn altijd van die mensen de dan denken dat ze dan maar direct naar de website gaan. Buiten mijn links om. (Maakt overigens geen verschil, want je zal gewoon hetzelfde moeten betalen) Weet je, dat is prima. Mensen die mijn informatie op waarde weten te schatten zullen er geen enkel probleem mee hebben dat ik ook een klein stukje verdien aan een verkoop. Zo niet, even goede vrienden.

Aanmelden bij een affiliate netwerk

Goed, toen werd het tijd om aan te gaan melden bij een affiliate netwerk. Weet je niet precies wat dat is? Kijk dan even naar de lijst die ik heb samengesteld. Dit was één van de eerste artikelen op deze website. Ik zal er dadelijk nog wat meer over vertellen 😉

Dus, ik ben gaan kijken naar affliate netwerken in Nederland. Eentje was mij al bekend, PayPro, omdat ik via dit platform vroeger ook mijn eigen producten verkocht. Dit is ook het platform waar je AMR kan vinden.

Daarnaast heb ik gekozen voor LinkPizza. Een uniek platform en nog niet zo lang bezig in Nederland. Het unieke van dit platform is dat je makkelijk en snel een account aanmaakt en dan meteen wordt aangemeld voor ALLE netwerken in Nederland. Behalve Paypro. Daarom had ik dus bij allebei een account nodig voor deze website. Anders had ik het wellicht alleen bij LinkPizza gehouden. Zij hebben trouwens nog meer unieke features, dus als je nieuwsgierig bent geworden neem dan vooral even een kijkje op hun website.

Beginnen met Affiliate Marketing? Schrijf je in bij Paypro (Gratis)
Beginnen met Affiliate Marketing? - Schrijf je in bij LinkPizza

Categorieen toevoegen

Vervolgens werd het tijd om te bedenken over wat voor onderwerpen ik zou gaan bloggen. Tot nu toe heb ik gekozen voor reviews, howto’s en resources. Voorlopig kan ik daarmee wel aan de slag.

Daarnaast heb ik er voor gekozen om een kennisbank op te zetten. Dit leerde ik dus wel nieuw in AMR. En eigenlijk ligt het ook wel een beetje voor de hand, ik wil graag mijn kennis en ervaringen delen, wat is er dan beter dan een kennisbank waar je dat allemaal centraal kan verzamelen?

Op dit moment staan alleen de hoofdcategorieën nog genoemd en staat er verder nog niks in. Maar ja, een mens kan ook maar zoveel in een bepaalde tijd natuurlijk. Hier zullen binnenkort ook wel de eerste items verschijnen.

SEO Inleiding

Toen werd het tijd voor een stukje SEO. Ik wil eigenlijk niet te diep op deze stof ingaan. Ook over SEO leer je voldoende in de cursus AMR. Ik houd het nu even bij de hoofdpunten.

Om in Google op de eerste pagina uit te komen heb je zoekwoorden nodig. Stel, iemand zoekt iets over “Geld verdienen op internet”. Dan zou het natuurlijk mooi zijn als jouw website op de eerste positie zou staan in de zoekresultaten. Dan komen er lekker veel bezoekers naar je site, die klikken lekker veel op jouw linkjes en zo verdien jij lekker veel geld.

Dit is trouwens de meest simpele uitleg die ik kan bedenken. Denk niet dat het in de praktijk net zo makkelijk is. Hoewel, het principe is helemaal niet zo moeilijk, maar er is tijd voor nodig om een goede positie te krijgen in Google. Denk dus niet dat je binnen een week op nummer 1 zal staan met de zoektermen die jij wil gebruiken.

Zoekwoorden achterhalen

Daarnaast heb ik de tips gevolgd van een waardevol stukje op het forum over zoekwoorden en SEO. Ik was al wel bekend met zoekwoorden onderzoek, maar dit legt het zo helder uit. (Bedankt Klaas Koopman)

Eerste berichten schrijven

Ik heb ervoor gekozen om te beginnen met 2 artikelen. Die baseerde ik op de zoekwoorden “affiliate marketing tips” en “affiliate netwerken Nederland”. Ten eerste was ik al op zoek geweest naar een affiliate netwerk, en ten tweede was ik er van overtuigd dat ik ook wel een anatal tips zou kunnen bedenken over affiliate marketing.

Maar dan het schrijven, onderzoek doen, kwaliteit leveren. Daar zag ik eigenlijk wel een beetje tegenop. Zoals ik eerder aangaf, ik ben echt niet vies van een beetje hard werken, maar het moet allemaal ook wel te behappen blijven. Aan de andere kant wilde ik snel van start gaan, want ik heb “maar” drie jaar de tijd.

Ik wilde dus een vliegende start gaan maken en niet gaan wachten tot de bezoekers vanuit Google zouden gaan komen. Ik had dus hulp nodig voor het genereren van bezoekers, zonder directe hulp van Google, op zeer korte termijin.

Toen stuitte ik op de website van backlinko. Dit zijn een paar geniale tips die iedereen kan gebruiken. Ik heb me vervolgens even gefocust op tip 2, het maken van “Skyscraper content”. Het principe is simpel. Ik wilde snel content maken met hoge kwaliteit. Het artikel over affiliate marketing tips en over affiliate netwerken Nederland, heb ik beiden gemaakt met deze tip.

!WAARSCHUWING!

Het proces wat ik hieronder ga beschrijven is niet zo conventioneel. Het is gebaseerd op het bij elkaar voegen van bestaande content die je vind op andere websites.

Er bestaat bijna een “doodstraf” op het kopieren van teksten van andere websites. Je hebt het dan over een stukje auteursrecht, maar ook Google houd niet van kopieren.

Gebruik deze tip dus voorzichtig, je kan best inspiratie opdoen en informatie verzamelen van andere websites, maar schrijf verder natuurlijk zoveel mogelijk zelf.

**Reden van bovenstaande waarschuwing is, dat ik een reactie kreeg op het forum van iemand die toch bepaalde delen van zijn tekst op zijn website terugvond in mijn artikel. Dus hoe goed ik ook heb geprobeerd op te letten dat ik niet iets van iemand anders pikte, kan je toch bij het zoeken van inspiratie ongewild iets van een ander overnemen. Ik heb dan ook mijn proces uitgelegd en excuses aangeboden. De genoemde tekst zal ik dan ook nog bijwerken.

Wat ik heb gedaan is allereerst het zoekwoord ingetoetst op Google. “Affiliate marketing Tips” in dit geval. Vervolgens heb ik ALLE tips verzameld van ALLE websites die getoond worden in de eerste 30 resultaten van Google. Wat me dan al meteen opviel is dat heel veel websites eigenlijk de zelfde oubollige tips noemen. Die hebben niet echt waarde, maar ik wilde de ULTIEME lijst met tips neerzetten.

Dit is uiteindelijk best een aardig artikel geworden. Maar de focus heb ik toch gelegd op het tweede artikel, “affiliate netwerken Nederland”. Waarom? Omdat ik via dit artikel in staat zou zijn om de tip te gebruiken die ik vond op Backlinko. Daar staat namelijk, dat je je content moet promoten. Logisch. Maar de manier waarop is even simpel als geniaal.

Wat heb ik gedaan? Ik heb aan alle netwerken die ik noemde een kort mailtje gestuurd, net zoals in het voorbeeld van Backlinko. Daarin heb ik aangegeven dat ik dit artikel over een paar dagen zou publiceren en of ik ze dan de link mocht toesturen. (Ik zie trouwens ineens dat ik hier nog een oude profiel foto heb staan, op de lijst van aanpassingen dus… haha)

Email PayPro

Van de meeste netwerken kreeg ik inderdaad een enthousiast mailtje terug. Op die mainer kwam ik dus in contact en heb ik meteen gevraagd of er nog onderscheidende zaken waren die ik kon benoemen in mijn artikel. En inderdaad, ik kreeg van de meesten wat informatie terug die je nergens anders vind. Zoals bijvoorbeeld de melding van PayPro dat er op het moment een gratis inschrijving geldt.

Toen het artikel uiteindelijk online kwam, heb ik slechts de link doorgestuurd naar de genoemde netwerken, met het vriendelijke verzoek de lijst te delen binnen hun netwerk.

Dat hebben ze niet allemaal gedaan, maar dit kleine stapje extra heeft er wel voor gezorgd dat er meteen persoonlijk gereageerd werd op het artikel. In dit geval door iemand van één van de netwerken zelf. Daarmee heb ik meteen een soort van autoriteit gekweekt. Maar belangrijker nog, ik had METEEN bezoekers naar mijn website.

Ik had dus zelfs al bezoekers naar mijn website VOORDAT Google mijn pagina ook maar had geindexeerd. En op moment dat ik dit schrijf, zijn de pagina’s nog niet opgenomen in de zoekresultaten van Google.

En om het NOG sterker te maken: Ik heb gisteren zelfs de eerste commissie verdiend op deze website. Stel je voor! Op 11 Mei maakte ik deze website. Op 13 Mei ging deze live en op diezelfde dag had ik dus al bezoekers en een reactie. En dan op 15 Mei verdiende ik die eerste centjes. Hoeveel? 5 euro….. Geen wereldbedrag, maar wel KEIHARD bewijs dat het werkt.

Overzicht LinkPizza

Kan iedereen dit?

Nee…. Niet iedereen kan dit. Nou ja, niet METEEN.

Eigenlijk moet mijn antwoord dus “ja” zijn, maar dat vind ik toch net iets te makkelijk en te kort door de bocht. Ik zei al, ik heb ruime ervaring en kennis vergaard de afgelopen jaren. Ik ben redelijk onderlegd in het zelf maken van websites, ik ken de wereld van affiliate marketing en dat helpt natuurlijk enorm.

Ik denk niet dat als je net begint, dat je deze zelfde resultaten behaalt. Aan de andere kant las ik vandaag op het forum (zie je hoe actief ik daar ben?) een bericht van iemand die ook net 8 dagen de website online had staan en de eerste commissie ontving van €2,10. Ook geen schokkend groot bedrag, maar het toont wel aan dat de dingen die je daar leert en toepast gewoon werken. Voor iedereen zonder uitzondering.

Bedankt voor het lezen

Tot zover deze blog. Ik wil je bedanken voor het lezen, want het is nogal wat tekst en uitleg. Ik hoop oprecht dat ik je hiermee heb kunnen helpen en dat je er wat inzichten uit kan halen voor je zelf.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat ze dan achter in de comments. Ik kom er altijd zo snel mogelijk op terug. En natuurlijk, als jij vind dat je er wat aan hebt gehad, deel het met je netwerk zodat anderen er ook nog iets aan hebben.

Kick Butt!

Ramses

17 reacties op “Beginnen met affiliate marketing (Howto)”

  1. Hi Priscilla,

   Dat is best zonde hoor. Ik zou je willen aanbevelen om dan een account aan te maken bij Linkpizza. Dat kan via de link in het artikel, of gewoon surefen naar https://linkpizza.com/nl

   Je kan dat de WordPress plugin gebruiken die zij leveren. Die tovert dan al je links in je website automatisch om naar affiliate links, mits van toepassing natuurlijk. Zo heb jij dan meteen op je bestaande blog een mogelijkheid om wat geld te verdienen.

   Wil je er meer over weten? Aarzel dan niet om even een mailtje te sturen. Succes!

 1. Ik zou daar inderdaad meer mee moeten gaan doen, want het is zonde om het te laten liggen natuurlijk, maar door tijdgebrek is het er nog niet zo van gekomen zoals ik van plan was. Ik zet het in ieder geval weer op mijn lijstje, dus bedankt voor de reminder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

test test