1. Homepage
  2. Documentatie
  3. WordPress
  4. Wat Is WordPress

Wat Is WordPress

Wat is WordPress?

Even heel simpel gezegd is WordPress gratis web publicatie software die je kan gebruiken om je eigen website of blog te maken. Sinds het uitkwam in 2003 is WordPress één van de grootste en populairste publicatie tools geworden op het internet. Vandaag de dag is 35% van alle websites gebouwd met WordPress, alles van een simpel hobbyblog tot een paar van de meest populaire en wereldberoemde websites.

WordPress stelt je in staat om zelf een volledig ingerichte website te maken en te onderhouden door alleen gebruik te maken van je webbrowser – zonder dat je darvoor hoeft te leren programmeren. Sterker nog, als je ooit een tekstverwerker hebt gebruikt, zoals Microsoft Word, dan zal jij je ook thuis voelen in de WordPress editor.

Dus, Hoe werkt WordPress precies?

Om te beginnen met WordPress, kies je eerst een hosting maatschappij uit. Bij de meeste hosting maatschappijen kan je WordPress met een simpele muisklik installeren. Sommige hosting maatschappijen hebben WordPress zelfs al voor je geinstalleerd, zodat jij je kan focussen op het maken van inhoud en het bereiken van je lezers. Als je het prettig vind, kan je WordPress ook zelf downloaden vanaf wordpress.org, en het dan zelf op je webserver installeren.

Er zijn veel redenen waarom WordPress een goede keuze is om je website te bouwen:

  1. Ten eerste is WordPress uitgegeven onder een open source licentie – wat simpelweg betekent dat je de software kan downloaden en gebruiken op welke manier je maar wilt…. GRATIS. Maar het betekent ook dat honderden vrijwilligers van over de hele wereld constant werken aan de software om het nog beter te maken. Het is “Community Driven” zoals dat heet.
  2. Ten tweede is WordPress makkelijk te leren en te gebruiken – Je hebt geen webdesigner nodig elke keer als je een kleine verandering wil toepassen in je website. In plaats daarvan kan je makkelijk je eigen inhoud bijwerken… zonder dat je hoeft te programmeren.
  3. WordPress is helemaal aanpasbaar – Er zijn letterlijk duizenden templates en plugins verkrijgbaar die je in staat stellen het complete uiterlijk van je website te veranderen of om functies toe te voegen zoals een webwinkel, fotogallerij of een mailing lijst.
  4. Wanneer je tegen problemen aan loopt, of je wil op maat gemaakte functies toevoegen, is het makkelijk om ondersteuning te vinden of om iemand in te huren om je te helpen. Het officiële wordpress forum is een goede plaats om antwoorden te vinden op je vragen. Ook gewoon in het Nederlands. En elk jaar zijn er duizenden lokale wordpress evenementen over de hele wereld waar je andere WordPress gebruikers kan ontmoeten.
  5. Je bent in controle over je eigen inhoud. Sommige andere software oplossingen limiteren je in wat je wel en niet kan doen met je eigen website. En wanneer je bijvoornbeeld klant bent op een website platform en daar gebeurt iets mee, kan jij al je inhoud zomaar kwijtraken. Met WordPress kan je je gegevens makkelijk IMporteren vanaf andere platformen zoals blogger of tumblr en je kan makkelijk je data EXporteren als je WordPress niet meer zou willen gebruiken. Hoe dan ook, je bent de baas over je eigen gegevens.

Is wordpress ook geschikt voor jou?

Wanneer je op zoek bent naar een tool om je eigen website of blog te bouwen zonder dat je hoeft te leren programmeren, is er geen enkel ander software pakket die dit nog makkelijker maakt. Je zal ontdekken dat WordPress ontzettend flexibel is, met duizenden templates, plugins en opties voor ondersteuning om er zeker van te zijn dat je website met je meegroeit in de toekomst.

Ik hoop dat ik je hiermee een beetje heb geholpen en ik ben benieuwd wat jij zal maken met WordPress

Kennis Items

Heeft dit artikel je geholpen? Ja Nee

Hoe kunnen we je helpen?