1. Homepage
  2. Documentatie
  3. WordPress
  4. WordPress Installeren
  5. cPanel WordPress – Hoe installeer je WordPress via cPanel?

cPanel WordPress – Hoe installeer je WordPress via cPanel?

Wat heb je nodig voor WordPress cPanel?

  • Een domeinnaam, bijvoorbeeld. www.example.com
  • Een webhosting account met cPanel
  • cPanel gebruikersnaam en wachtwoord

Stap 1: Log in bij je Cpanel Account

Je kan inloggen in je cPanel account door je domeinnaam in te toetsen met daar achter /cpanel. Dus bijvoorbeeld www.example.com/cpanel. Uiteraard vervang je example.com voor je eigen domeinnnaam. Je komt dan op een scherm als onderstaand, waar je kan inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Het inlogscherm van cPanel

Stap 2: Zoek de Softaculous apps installer

Op het volgende scherm kom je op je cPanel dashboard. Je kan hier de zoekfunctie gebruiken en daar invullen “Softalicious”. De installer wordt getoond, waar je kan kiezen uit diverse soorten installaties. Je kiest hier dan voor WordPress, zoals je hieronder kan zien.

De Softalicious App Installer – cPanel WordPress installatie

Stap 3: Kies een protocol en een domeinnaam

In het volgende scherm kies je een protocol (http:// of https://) en een domeinnaam. Als je SSL gebruikt, dan kies je voor https:// en als je geen SSL gebruikt kies je voor http://. Bij de domeinnaam vul je uiteraard je eigen domeinnaam in. Bij directory hoef je niks in te vullen, tenzij je WordPress in een bepaalde map wil installeren. Als je dit hebt ingevuld klik je op “Install”.

Kies hier voor http of https en vul je domeinnaam in

Stap 4: Vul je WordPress gegevens in

Vervolgens kom je in het volgende scherm. Hier vul je de naam van je website in, eventueel een korte omschrijving. Je kiest hier ook voor een gebruikersnaam en wachtwoord om in te kunnen loggen in je dashboard. Als laatste kies je de taal voor de WordPress installatie.

Vul hier alle gegevens in van je website

Stap 4: Kies plugins en een thema

In het volgende scherm kan je (optioneel) plugins installeren en eventueel voor een passend uiterlijk (thema) kiezen. Dit kan je later ook nog doen als de installatie klaar is. Vergeet niet je mail adres in te vullen, dan krijg je alle installatie gegevens per mail opgestuuurd. Handig om te bewaren. Daarna klik je op “Install”.

De Softalicious Installer controleert dan alle ingevulde gegevens en installeert WordPress vervolgens op je webserver.

Als laatste zal je een melding zien dat alles goed is gegaan. WordPress is nu geinstalleerd en je ontvangt een mailtje wat er ongeveer zo uitziet als hieronder:

Congratulations, the software was installed successfully

WordPress has been successfully installed at: 
http://www.example.com
Administrative URL : http://www.example.com/wp-admin/
We hope the installation process was easy.

NOTE: Softaculous is just an automatic software installer and does not provide any support for the individual software packages. Please visit the software vendor’s website for support!

Regards,
Softaculous Auto Installer

Stap 5: Test de Installatie van cPanel WordPress

Log in op je WordPress Dashboard door naar de url in de mail te gaan: http(s)://www.example.com/wp-admin/. Vervang ook hier weer example.com voor je eigen domeinnaam.

Na inloggen kom je uit op het scherm zoals hieronder:

WordPress cPanel Installatie is voltooid en getest

Conclusie

Dit is alles wat je hoeft te doen om WordPress te installeren met cPanel. Het gaat allemaal redelijk automatisch. Je hoeft WordPress niet zelf te downloaden en je hoeft ook niet zelf eerst een database aan te maken. Simpel toch?

Heeft dit artikel je geholpen? Ja Nee

Hoe kunnen we je helpen?