Meteen naar de inhoud

Hi en welkom bij Affiliate Geheimen. In deze blog ga ik je precies uitleggen hoe het zit met geld verdienen met affiliate marketing. Er zijn al vele pagina’s volgeschreven op het internet over dit fenomeen. Zelf begon ik 10-12 jaar geleden met affiliate marketing. Ik verdiende in het begin minder dan het minimum loon. Maar na wat geduld en veel zaken proberen, kwamen daar ineens de centjes binnen.

Wat een kick gaf dat zeg! En op dat moment kwam ook het besef dat ik er meer mee moest gaan doen. En dat heb ik uiteraard gedaan. Nu, een aantal jaren verder is het mijn grootste bron van inkomsten en beter nog, ik hoef er niet 40 uur per week voor te werken. Het gaat nu bijna vanzelf.

Dus, ik ga je in dit blog alles vertellen over dit fenomeen, en voor het gemak heb ik net als altijd weer even netjes een inhouds opgave gemaakt waar je makkelijk doorheen kan scannen.

Wat is affiliate marketing?

In een eerdere blog beschreef ik al hoe ik onlangs zelf met deze website ben begonnen. Daar lees je een voorbeeld uit de paktijk. Het komt eigenlijk een beetje neer op het volgende:

Stel, je hebt een nieuwe Chromebook gekocht. Je bent er helemaal blij mee en als je vrienden je nieuwe Chromebook zien, vertel je er alles over.

Je bent er zo blij mee dat je eigenlijk tegen je vrienden zegt dat zo ook zo’n Chromebook moeten kopen. Dat is eigenlijk de basis van affiliate marketing.

Affiliate marketing wil dus zeggen dat jij reclame maakt voor de producten van anderen. Wanneer jij een van die producten verkoopt, krijg jij daar een vergoeding voor van de product eigenaar. Dit alles wordt technisch mogelijk gemaakt door zogenaamde affiliate netwerken. Een lijst van alle netwerken in Nederland vind je hier….

Vergoedingen kunnen uiteenlopen van een paar centen tot honderden euro’s. Logisch ook, stel jij verkoopt een mooie vaas van een tientje, dan krijg je gemiddels een procent of 5 van de opbrengst. Dat komt uit op €0,50. Maar als je een boot verkoopt van een miljoen (het is onwaarschijnlijk dat weet ik, puur als voorbeeld) heb jij €50,000 verdiend.

De voor- en nadelen van affiliate marketing

Natuurlijk kent affiliate marketing ook voor- en nadelen. Net als met alles eigenlijk. Een groot voordeel is dat je geen eigen voorraad nodig hebt. Je verkoopt immers producten van anderen en niet van jezelf. En omdat je producten en diensten van anderen verkoopt, heb je zelf ook niks te maken met vragen van klanten, versturen, retourneren, garanties en dat soort zaken. Dat komt allemaal voor rekening van de producteigenaar.

Je stuurt dus in die zin alleen geinteresserden naar het aanbod, dus je stuurt de klant alleen naar de website van de verkoper. Het mooie hiervan is dat je dat letterlijk overal kan doen. Wanneer je een laptop hebt en een internet verbinding, kan je aan affiliate marketing doen, van waar ook ter wereld. En dat is best cool. Daar komt ook de term “Laptop Lifestyle” vandaan.

Voordelen van affiliate marketing

Er zijn nog meer voordelen te noemen om geld te verdienen met affiliate marketing:

 • Het kost weinig om te beginnen. Je kan als particulier beginnen en met enkele tientjes per jaar kan jij al een begin maken.
 • Je hoeft geen eigen product of dienst te hebben of te maken.
 • Je hebt geen voorraad nodig en je hoeft niets te versturen.
 • Je kan zolang jij een laptop en internet verbinding hebt, overal ter wereld werken.
 • Je kan beginnen naast een huidige baan of zelfs vanuit een uitkering.

Nadelen van Affiliate Marketing

Er zijn ook wel nadelen te noemen, zoals:

 • Als je helemaal nieuw begint kan het wel een tijdje duren voordat er genoeg mensen op je links klikken om echt geld te verdienen. Geduld is dus wel op zijn plaats.
 • Je hebt geen controle over het product, de dienst of de manier van zaken doen van de product eigenaar.
 • Concurrentie. De grote namen zoals Bol en Coolblue zie je op heel veel websites terug. Het kan soms moeilijk zijn om iets onderscheidend te doen.
 • Je hebt nooit vaste klanten. Mensen die via jouw promotie een aankoop doen worden geregistreerd bij de product eigenaar. Je kan deze mensen dus zelf niet opvolgen met andere aanbiedingen.

Passief inkomen opbouwen kan heel goed met affiliate marketing

De meeste mensen die voor het eerst in aanraking komen met affiliate marketing, hebben vooral belangstelling voor het feit dat je er passief geld mee kan verdienen. Dat wil zeggen dat je ook geld verdient terwijl je slaapt. Een kleine nuance is hier wel op zijn plaats. Want je moet het niet verwarren met het feit dat je er niets voor hoeft te doen.

Je zal eerst het werk moeten verzetten voordat je er geld mee verdient. Als je net begint, zal je dus geduld moeten hebben en iets op moeten bouwen voordat je er de vruchten van kan gaan plukken. In het begin zal het langzaam gaan en verdien je een paar euro per maand. Later wordt dit al enkele tientjes en het kan, als je doorbouwt, zomaar enkele honderden of zelfs duizenden euro’s per maand in het laatje brengen.

PAS OP!! Laat slechte affiliate marketing links liggen

Je hebt vast wel eens zo’n advertentie gezien, waarbij een popie jopie figuur je vertelt dat je binnen een maand tot wel 500 euro per dag kan verdienen, zonder moeite, zonder kennis of zonder enige inspanning. Dat is letterlijk troep en zal je niet helpen om een goede start te maken met affiliate marketing. Dit worden ook wel “scams” genoemd.

Niet alle affiliate marketing is scam, gebruik je gezonde verstand om het verschil te herkennen.
Niet alle affiliate marketing websites zijn scammers, gebruik je gezonde verstand.

En natuurlijk, niet iedereen zal slagen met affiliate marketing, zelfs niet met een goede cursus. Dat is niet omdat deze mensen dom zijn of niets kunnen, helemaal niet. Dit heeft er vaak mee te maken dat je als beginner een lange adem moet hebben. Je moet het geduld hebben en het doorzettings-vermogen om door te gaan, zelfs al zie je nog geen resultaten.

Laat dit soort dingen je niet tegenhouden om het gewoon zelf te gaan doen. Er zijn meer dan genoeg manieren om geld te verdienen met affiliate marketing. Ik denk dus dat er altijd wel mogelijkheden zijn die bij je passen.

Hoe begin ik dan WEL met geld verdienen met affiliate marketing?

Beginnen met affiliate marketing is niet zo heel moeilijk. Je hebt er niet heel veel geld voor nodig. Ik raad wel aan als je net begint om iets van een cursus te volgen, zodat je niet alles helemaal alleen moet uitzoeken. Want dan duurt het allemaal alleen maar langer. Even kort in vogelvlucht leer je:

 1. Hoe je een affiliate website maakt.
 2. Hoe je aansluit bij affiliate netwerken om producten te promoten.
 3. Hoe je deze producten op je website kan promoten voor commissies.

Dan ben je dus begonnen met affiliate marketing.

Meer weten? Lees dan vooral ook even mijn review van de cursus “Affiliate Marketing Revolutie”. Hierin lees je wat ik vind van deze cursus en welke resultaten ik inmiddels heb behaald.

Het verschil tussen affiliate programma’s en affiliate netwerken

Ok, om geld te verdienen met affiliate marketing heb je dus minimaal een website nodig. De meesten kiezen voor WordPress omdat dit snel en redelijk eenvoudig werkt.

Dan moet je natuurlijk ook rond gaan kijken naar producten of diensten die je kan promoten om geld te verdienen. Hiervoor ga je op zoek naar een affiliate programma. Die zijn er in veel soorten en maten.

Een van de bekendere affiliate programma’s is die van Bol.com. Jij kan als affiliate eigenlijk het hele aanbod van Bol.com promoten tegen een commissie. En als je weet dat Bol een hele grote is in Nederland, weet je ook dat je daar geld mee kan verdienen door affiliate marketing.

Nu zijn er ook heel veel bedrijven die geen eigen affiliate programma hebben. Die bedrijven sluiten zich dan meestal aan bij een affiliate netwerk. Daar zijn er een hoop van in Nederland, kijk maar eens naar de lijst die ik samenstelde.

Een affiliate netwerk beschikt dus over meerdere affiliate programma’s waar jij uit kan kiezen.

Welk netwerk kies je?

Zoals aangegeven zijn er in Nederland veel affiliate netwerken. Het gaat er dus eigenlijk om dat jij de beste producten en diensten uitkiest om te gaan promoten. Als je geld wil verdienen met affiliate marketing, kan je het beste iets uitkiezen waar je zelf ook een beetje bekend mee bent. Dan kan je het veel beter promoten als dat je er geen kaas van hebt gegeten.

Uiteraard heb ik ook een groot aantal tips op het gebied van affiliate marketing, waar je vele tips kan vinden over het uitkiezen van je producten en diensten.

Geld verdienen met affiliate marketing - Linkpizza affiliate netwerk
Geld verdienen met affiliate marketing - Daisycon affiliate netwerk
Geld verdienen met affiliate marketing - Awin affiliate netwerk

De verdere mogelijkheden om geld te verdienen met affiliate marketing

Wanneer je geld wil gaan verdienen met affiliate marketing is het meestal het makkelijste om te beginnen met een website. Daar waren we eigenlijk al achter. Maar, en zijn nog meer manieren om geld te verdienen met affiliate marketing.

Zo kan je naast een website ook gebruik maken van email marketing en social media. Ben je meer gevorderd, dan kan je affiliate marketing zelfs ook toepassen met betaalde advertenties.

Geld verdienen met WordPress website

WordPress

Geld verdienen met affiliate marketing en een WordPress website is tegenwoordig de meest voorkomende optie. Vandaag de dag is het goed te doen om zelf een website te maken en te onderhouden.

Maar, wanneer die website eenmaal af is en je plaatst er artikelen op, kan het wel eens lang duren voordat je de eerste bezoekers ziet binnenkomen. Dit is dan ook meteen de grootste valkuil van geld verdienen met affiliate marketing.

Wanneer je website net nieuw is, heb je nu eenmaal een beetje geduld nodig voordat Google bezoekers naar je website zal sturen. Dat kan ook zomaar enkele weken duren. Het nadeel is dus, als je net begint, dat het de eerste aantal weken ook echt lijkt alsof er helemaal niets gebeurt. Dat kan zo demotiverend werken, dat veel mensen het dan ook na een paar weken al voor gezien houden.

Dat is jammer, want meestal, als je net even die paar weekjes doorzet, komen de bezoekers binnen en begin je geld te verdienen. Eerst een beetje, maar als je door blijft gaan, wordt dat ook steeds meer.

Geduld is hierbij dus noodzaak.

Geld verdienen met Google Adwords

Google Adwords

Veel mensen die geld verdienen met affiliate marketing gebruiken betaalde methodes om bezoekers naar hun website te krijgen. Als je net begint is dit misschien nog niet zo interessant, maar om geld te verdienen heb je bezoekers nodig. Zoals je hierboven leest, kan het een tijd duren voor je echt dagelijks veel bezoekers naar je website haalt.

Je kan er dus ook voor kiezen om te adverteren, zodat je meteen bezoekers naar je website hebt. Natuurlijk kost dit dan wel geld, maar als je het goed aanpakt, verdien je ook meteen geld. De truuk is dan natuurlijk om meer geld te verdienen dan uit te geven.

Veel van deze processen zijn ook te automatiseren, waardoor je dan ook geld verdiend, zonder er 40 uur per week voor te hoeven werken. Eén van de aantrekkelijjke kanten dus van geld verdienen met affiliate marketing.

Geld verdienen met e-mailmarketing

Enormail

Email marketing is in mijn ogen eigenlijk een verlengstuk van je website. Een tool als je wil, om mensen die op je website zijn geweest nog eens terug te laten komen. Of om speciala aanbiedingen via email te kunnen doen. Er zijn veel mogelijkheden voor email marketing te bedenken.

Het belangrijkste van email marleting is dat je mensen dus emailtjes kan sturen met daarin jouw affiliate links. Wanneer iemand via jouw email een aankoop doet, heb jij een commissie verdiend. Het werkt het beste als je mensen die je website bezoeken kan overhalen om aan te melden voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief.

Geld verdienen via social media

Social Media

Tot slot kun je ook kijken naar de mogeljkheden van affiliate marketing via social media. Bijna de hele wereld gebruikt tegenwoordig wel 1 of meerdere social media accounts. En dat wordt alleen maar meer.

Ook via social media kunnen mensen uiteraard op jouw affiliate links klikken. Heb jij een goedlopende Facebook Groep? Dan zijn daar meteen de mogelijkheden om geld te verdienen met affiliate marketing.

Hetzelfde gaat natuurlijk op voor alle andere social media kanalen. De bekendste manier is dan Youtube. Plaats jij elke dag een korte video met iets interessants? Dan zal je bij genoeg bezoekers geld kunnen verdienen aan de advertenties die Youtube laat zien. Hoe meer video’s, hoe meer bezoekers, hoe meer inkomsten. Ook hier zie je dat je niet hoeft te rekenen op “instant rijkdom”.

Wat levert affiliate marketing nou eigenlijk écht op?

Laat ik even heel eerlijk zijn; De meeste mensen (ik schat zo’n 70%) die beginnen verdienen helemaal niks. Dan heb je een 20% ongeveer die gemiddeld verdienen, maar nog steeds niet heel veel. En dan heb je die 10% die er WEL in slaagt om van affiliate marketing te leven, waarvan ongeveer 3% ook echt duizenden euro’s per maand binnenhaalt. En dat op een bijna passieve manier!

Geld verdienen met affiliate marketing is dus zeker heel goed mogelijk, mits je het dus ook echt de tijd wil geven en de moeite ervoor wil doen. De meeste mensen die er van kunnen leven, hebben daar minimaal 3 jaar hard voor gewerkt, zonder er iets voor terug te verwachten.

Bij die 3% die echt duizenden verdienen heeft het gemiddeld tussen de 5 en 12 jaar gekost om dit te bereiken. Het heeft dus echt met diverse factoren te maken hoeveel je kan verdienen met affiliate marketing.

Wat is jouw motivatie?

Ik haalde het al eerder aan, maar om uiteindelijk met affiliate marketing een volledig salaris te verdienen, moet je echt wel gemotiveerd zijn om er een succes van te maken. Zeker in het begin, als je begint met helemaal niets, verdien je ook helemaal niet. En dat terwijl je toch met hart en ziel keihard werkt aan je website, social media en email.

Zeker in de beginfase is dit juist voor de meeste mensen zo moeilijk dat er uiteindelijk wordt opgegeven. Je hebt dus een goede motivatie nodig om in eerste instantie te werken voor niks, om er pas later de vruchten van te plukken.

Denk op de lange termijn

Dit is denk ik een logisch gevolg van wat ik je heb verteld. Je MOET denken op de lange termijn bij geld verdienen met affiliate marketing. Stel, je wil een huis bouwen. In je eentje. Dat kan best, alleen doe je er een tijd over.

Maar, als jij elke dag consequent een steen legt van je eigen huis, heb je na een tijd een goed huis om in te kunnen wonen. Zo werkt het hiermee ook. Bouw steentje voor steentje aan je project en je zal zien dat het uiteindelijk zal staan als een huis.

Doe één ding tegelijk

Ook dit is belangrijk bij geld verdienen met affiliate marketing. De mogelijkheden zijn echt onbegrensd en daarom is het soms moeilijk om bij de les te blijven. Daar bedoel ik mee, dat er mensen zijn die steeds weer springen van het een naar het ander. Ze proberen een maandje iets, zien dat het weinig tot niets oplevert en beginnen weer aan iets anders.

Zo zal je het niet gaan redden. Beter is het om een project te beginnen en er aan te blijven werken tot je er een bedrag uithaalt waar je tevreden mee kan zijn. Dat kan bij wijze van spreken ook al 100 euro per maand zijn.

Zie je dat je project geld in het laatje brengt, dan kan je het onderhouden en beginnen met een nieuw project. Onderhouden kost veel minder tijd en moeite, soms kan je zelfs eea uitbesteden en daardoor zelf tijd vrijmaken om een nieuw project te beginnen.

Schaalbaarheid is ook een super groot voordeel van geld verdienen met affiliate marketing.

Mijn Conclusie

Geld verdienen met affiliate marketing is in theorie niet zo heel erg moeilijk. Maar, als je net begint zal je er geduld bij moeten hebben. Wat mij heel erg geholpen heeft is de community van Jacko Meijaard.

Jacko is de maker en bedenker van de cursus “Affiliate Marketing Revolutie”. Een ideale cursus om mee te beginnen. Maar, naast deze cursus heb je dan ook meteen toegang tot het leden forum. Daar ben ik zelf een actief lid, samen met letterlijk honderden anderen.

Dat is enorm krachtig, want je bent in contact met allemaal mensen zoals jij. Zeker de succesverhalen en de ervaringen van anderen helpen je die stappen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

test test