Meteen naar de inhoud

Goed, welkom bij mijn kijk op Marketheme. Ik ga je in dit blog uitleggen wat het precies is, hoe het werkt, wat het kan en vooral ook niet kan. Uiteindelijk trek in mijn conclusie. Zoals altijd is dit weer mijn persoonlijke conclusie en bekijk ik mijn oordeel van 2 kanten. Want waarschijnlijk wil jij weten of dit iets voor je is of niet. Laat ik daarom maar snel beginnen met mijn Marketheme Review.

En, zoals altijd heb ik weer een inhoudsopgave gemaakt zodat je meteen kan vinden waar je naar op zoek bent.

Wat is Marketheme + een beetje WordPress Uitleg

Marketheme is een WordPress Multisite omgeving met een 100% Nederlands WordPress thema dat special is gemaakt om zo efficiënt mogelijk een affiliate website op te zetten op de manier zoals de cursus “affiliate marketing revolutie” dat onderwijst.

Dat is even mijn officiële versie. Eigenlijk is het veel meer. Ik wil niet al te technisch worden, maar door middel van Marketheme sla je eigenlijk een heleboel stappen over die je normaal moet nemen als je een WordPress website wil gaan maken. Ik leg dus eerst even uit wat je normaal gesproken doet als je WordPress gaat gebruiken, daarna vertel ik wat je allemaal moet doen om Marketheme te gebruiken.

Wat moet je doen om WordPress te gaan gebruiken?

 1. Je moet eerst zorgen voor een domeinnaam en webhosting. Daarvoor moet je bij een hostingmaatschappij een domeinnaam en hosting pakket afnemen.
 2. Als je pakket eenmaal actief is, zal je bij je hostingmaatschappij ook WordPress moeten installeren. Dit kan op verschillende manieren. Het kan bij veel hostingmaatschappijen automatisch worden gedaan, of je kan WordPress gratis downloaden vanaf wordpress.org. Vervolgens moet je de bestanden dan via FTP naar je hosting account uploaden waarna je de installatie kan beginnen.
 3. Als WordPress eenmaal is geïnstalleerd, moet je normaal gesproken een thema uitkiezen om te gaan gebruiken. Er zijn veel gratis thema’s te verkrijgen. Een thema bepaalt eigenlijk de layout en het uiterlijk van je website. In veel gevallen hebben thema’s ook meteen extra ingebouwde functies.
 4. Als dat eenmaal is gedaan zal je een aantal plugins moeten installeren om de basis functies van WordPress uit te breiden met de functies die je zelf nodig hebt. Ook hierbij kan je weer kiezen uit duizenden plugins.
 5. Dan is het tijd om je website te vullen met al die mooie teksten en foto’s Daarvoor gebruik je over het algemeen verschillende “blokken” in WordPress. Die zijn ontzettend makkelijk in het gebruik, standaard worden bij WordPress alleen de meest noodzakelijke blokken geleverd.
 6. Als je dat eenmaal allemaal in orde hebt, moet je WordPress beveiligen en optimaliseren, zodat je website niet alleen snel is, maar ook veilig tegen aanvallen. En omdat jij zelf verantwoordelijk bent voor je website zal je het ook zelf op moeten lossen als er iets (ernstigs) gebeurt.
 7. Als laatste zal je zelf moeten bijhouden dat je de benodigde updates installeert als die er zijn, dat je regelmatig backups maakt, kortom, je zal je website niet alleen zelf moeten vullen met al dat moois, je moet er ook het onderhoud voor doen.

Wat moet je doen om Marketheme te gaan gebruiken?

 1. Je koopt eerst een domeinnaam, echt alleen de domeinnaam.
 2. Je koopt Marketheme via Marketheme.nl
 3. Je ontvangt de mail met inlog en account gegevens.
 4. Klaar! Je logt in en het ENIGE wat jij nog hoeft te doen is je site vullen met al dat moois…

GEEN updates, GEEN beveiliging, GEEN plugins, GEEN thema’s, GEEN moeilijke dingen. Gewoon WordPress maar dan makkelijk. Dat brengt mij meteen bij het allereerste voordeel: Gebruikersgemak.

Wie zijn de bedenkers

Marketheme is puur ontstaan vanuit de behoefte om snel en makkelijk een goede affilaite website te kunnen maken. Alles wat je nodig hebt zit er in, niets meer en niets minder. Het is gemaakt vanuit een bepaalde visie. En die visie is dat de focus altijd moet liggen op de inhoud van je website, de prestaties ervan en het gebruikersgemak. Niet alleen voor de bezoeker, maar zeker ook voor diegene die de website zal maken en onderhouden.

In eerste instantie was dit de behoefte van Jacko Meijaard. Jacko is niet super-technisch en is geen webdesigner. Toch heeft hij diverse websites die samen goed zijn voor een meer dan gemiddeld inkomen. Zijn website internetsuccesgids is dan ook volledig gemaakt met Marketheme.

Wil hij zich bezighouden met updates, technische zaken, webdesign en andere dingen? Nee! Hij wil zich bezighouden met waar hij goed in is. Een website maken met kwalitatief goede inhoud, waar hij geld mee kan verdienen. En dat is logisch. De schoenmaker wil zich dus bij zijn leest kunnen houden.

Daar kwam Léon Gotjé om de hoek kijken.

Léon Gotjé is ontwikkelaar en designer en werkt sinds 2016 onder zijn (eigen) bedrijfsnaam ElementMedia. Hij bouwde een zogenaamd WordPress Multisite Systeem, wat eigenlijk zoveel inhoud als een soort WordPress.com oplossing. Op WordPress.com kan je gratis een blog registreren, waarna je meteen gebruik kan maken van je eigen WordPress website. Dit noem je ook wel Saas, of Software As A Service.

Het mooie hiervan is dat je als gebruiker verder niets hoeft te doen aan updates, plugins of allerlei andere technische zaken. Je gebruikt het systeem van WordPress en zij zorgen voor de rest. Het nadeel hieraan is dat je dan een domeinnaam hebt zoals mijnwebsite.wordpress.com. Een .nl domeinnaam kan je namelijk niet gebruiken bij WordPress.com. En dat is natuurlijk voor een Nederlandse affiliate website niet erg handig.

Marketheme zou je een soort van “hybride” van de twee kunnen noemen. Het heeft precies de mogelijkheden die jij zoekt als je aan de slag gaat met affiliate marketing. Je hebt een eigen WordPress website, met je eigen domeinnaam, gemaakt op basis van het stabiele en veelgebruikte WordPress, maar dan zonder alle technische rompslomp die daar bij komt kijken.

Precies zoals de afkorting aangeeft, je gebruikt de WordPress Software als een Dienst. De dienst die wordt geleverd is in dit geval een speciaal gemaakt thema, speciale bouwblokken voor in je website, precies de juiste plugins die je nodig hebt, hosting, updates, onderhoud, kortom, een kant en klare dienst tot je beschikking.

En daar is dan voordeel twee: het is bedacht en gemaakt met een specifiek doel in het achterhoofd. Het is dus eigenlijk iets voor specialisten…

Daar bedoel ik mee, dat je zoiets hebt als gewone schoenen en sportschoenen. Sportschoenen zijn voor de specialisten. In die zin, als je gaat hardlopen doe je dat niet op je gewone schoenen. Nee, je zoekt schoenen die daar beter bij passen. Ze zijn lichter, je kan er verder mee lopen en ze zitten ook comfortabeler bij het hardlopen. Kortom, je kiest schoenen voor een specifiek doel.

In bovenstaand voorbeeld kan je de gewone schoenen vergelijken met het gebruik van WordPress en kan je Marketheme vergelijken met een paar goede sportschoenen.

Iedereen kan met Marketheme overweg

Als jij een computer kan gebruiken kan je ook je website maken met Marketheme. Natuurlijk, als het echt helemaal nieuw voor je is dan zal je misschien eerst nog even moeten wennen. En als je al eens eerder met WordPress hebt gewerkt zal het makkelijker voor je zijn. Maar wees gerust, eenvoud is de grote kracht hier.

Een hele mooie video om dit te illustreren is de video die je hieronder kan bekijken. Deze is gemaakt door Jacko en Léon zelf, waarin ze je samen precies laten zien wat je allemaal kan met MarkeTheme. En wie kan het nu beter vertellen dan de makers en bedenkers zelf?

Wat maakt Marketheme anders dan alle andere thema’s?

In het begin vertelde ik al dat je zelf veel zaken moet kunnen of in ieder geval moet uitvogelen als je WordPress wil gaan gebruiken. Om je veel tijd en moeite te besparen heeft Marketheme er voor gezorgd dat je veel zaken niet meer zelf hoeft te doen. Het is dus eigenlijk een complete oplossing. (Bijna) alles in één…

Het mooie is dus ,dat de veiligheid en prestaties van je website wordt gegarandeerd. Je hoeft niet zelf plugins te installeren, of op zoek te gaan naar een passend thema voor je website. Je hoeft je niet druk te maken om al die zaken “eromheen”…

Wat ik persoonlijk één van de sterkste punten vind is de eenvoud van dit alles. Bij Marketheme is letterlijk alles wat je NIET nodig hebt weggehaald en alles wat je JUIST nodig hebt toegevoegd. Op die manier is er iets neergezet wat uitblinkt in eenvoud, wat gelukkig weer niet ten koste gaat van de mogelijkheden.

Kijk als voorbeeld maar eens hier naar de items die je vind in mijn eigen website, en die van Marketheme…

Hier aan de linkerkant zie je eerst het menu van mijn eigen website. Daarnaast zie je het menu van Marketheme. Lekker opgeruimd dus.

In mijn eigen menu zie je items die in Marketheme niet eens nodig zijn, zoals 3 items van mijn thema Avada.

Maar dat niet alleen, er zijn ook een hoop functies die ik heb moeten toevoegen door middel van een plugin, terwijl veel van die functies in Marketheme al zijn ingebouwd.

Daardoor heb je geen last van allerlei instellings rompslomp en extra menu items. Het is allemaal ingesteld zoals het hoort, zonder dat jij je daar druk om hoeft te maken.

Maar dat zijn de verschillen, ik wil je eigenlijk nog even vertellen wat voor bijzondere overeenkomsten Marketheme eigenlijk heeft met mijn eigen website.

Waarom ben ik zo’n fan van Marketheme?

Dit is even een moment van absolute openheid van zaken. Ik ben zelf op dit moment nog GEEN Marketheme gebruiker. Laat me dat even een beetje toelichten.

Toen ik een jaar of 12 geleden begon op en rond het internet was ik al meteen een fervent WordPress gebruiker. Ik heb dus inmiddels een jaar of 12 ervaring met het werken met WordPress. Daarnaast ben ik ook al ongeveer net zo lang bezig met diverse soorten websites, waardoor ik in de loop der jaren zelf ook heb ontdekt waar je op moet letten als je specifiek een affiliate website maakt.

En weet je wat nou zo bijzonder is? Ik heb er jaren over gedaan om uit te vinden hoe ik mijn affiliate websites nu het beste kan bouwen en wat ik wel en niet nodig heb. Wanneer je werkt met affiliate marketing wil je makkelijk en snel berichten kunnen maken, je wil gebruik kunnen maken van bepaalde tools en je wil dit allemaal zo makkelijk mogelijk hebben. Ook voor je bezoekers.

Ik heb de laatste 4-5 jaar steeds weer opnieuw gebruik gemaakt van de zelfde tools, omdat ze prettig werken. Daarbij heb ik zo vaak websites gemaakt, dat ik heel veel dingen makkelijker heb gemaakt voor mezelf. Misschien is het leuk om onderstaande video even te bekijken. Daarin laat ik een aantal dingen zien ter vergelijking. Maar ook wat de verschillen zijn…

Je hebt dus geen thema nodig

Ik gebruik zelf het Avada thema, inmiddels een jaar of 8 denk ik. Bij Avada moet je ten eerste al 2 verplichte plugins installeren. De fuision Core en Fusion Builder plugins. Die zorgen voor de functionaliteiten van het thema zelf, maar ook kan je dan gebruik maken van de Fusion Pagebuilder. In het verleden gebruikte ik dat graag en veel, maar tegenwoordig schakel ik het zelfs helemaal uit en gebruik ik liever de WordPress blokken zelf. Die zijn naar mijn mening superieur in gebruikersgemak en eenvoud.

Ik gebruik Avada dus eigenlijk alleen nog om de layout en kleuren van mijn website in te stellen. en dat doe ik al 4-5 jaar op precies dezelfde manier. Waarom? Omdat dit layouts en kleuren zijn waarvan het bewezen is dat ze het beste presteren. Wat dus zo mooi is om te zien, is dat MarkeTheme daar dus goed naar gekeken heeft. Geen krulletjes en “overbodige” design bling bling.

Je hebt dus óók geen plug-ins nodig

Zoals je inmiddels weet, gebruik je plgins om bepaalde functies aan je website toe te voegen, of om de website te optimaliseren.  Er zijn bepaalde plugins die bijna standaard zijn voor elke affiliate website. Je hebt het dan over functies als SEO, een Tool om je affiliate links te beheren, speciale blokken voor in je pagina’s, enzovoort.

Zoals je in de video hebt kunnen zien probeer ik het aantal plugins altijd tot een minimum te beperken. Je ziet ook dat ik er toch veel meer gebruik dan je in Marketheme zal aantreffen. Dat betekent echter niet dat je die functies in Marketheme niet hebt. Aleen zie je ze niet. Het is al vooringesteld en wordt voor je onderhouden en geupdate.

Alle Optimalisatie en Prestatie gedoe is je uit handen genomen.

In de video heb ik je ook laten zien dat ik een paar plugins gebruik voor het optimaliseren van mijn website. Zo is er één caching plugin om je site sneller te maken, een plugin om je afbeeldingen tijdens het uploaden meteen te comprimeren en een plugin om alle code van je pagina zo klein mogelijk te houden.

Allemaal zaken die je zelf moet instellen, net zolang tot het allemaal goed is. En weet je, je raad het misschien al. Marketheme heeft daar al voor gezorgd. Alle functies voor optimalistatie zijn al geïnstalleerd en ingesteld. En omdat er veel zelf geprogrammeerd is, heeft Marketheme razendsnelle laad tijden.

Verschillende geïntegreerde conversie tools

Goed, Marketheme is dus eenvoudig, snel en zit vol gebruikersgemak voor jouw en je bezoekers. Maar hoe zit het dan met die speciale functies voor affiliate marketing? Want op een affiliate marketing website heb je toch ook speciale elementen nodig. En gelukkig vind je die volop binnen MarkeTheme, met de zogenaamde Marketheme blokken.

Ik ga ze hier niet allemaal opsommen, maar een aantal belangrijke blokken wil ik wel even benoemen. Voor een compleet overzicht kan je hier kijken.

CTA blok

CTA Blok - Marketheme review

Testimonials

Testimonial Blok - Marketheme review

SERP Sterren beoordelingen

Sterren beoordeling - Marketheme review

Voor- en Nadelen Blokken

Voor en Nadelen - Marketheme review

Het aantal blokken groeit nog steeds, dus er wordt nog steeds erg goed gekeken en geluisterd naar de gebruikers. Er staan dan ook weer nieuwe blokken in ontwikkeling en van ééntje weet ik al dat het een hele bijzondere gaat worden die je nergens anders zal tegenkomen….

Diverse koppelingen met externe partijen zoals

Marketheme heeft ook de mogelijkheid om eenvoudig externe diensten aan je website te koppelen, zoals:

 • Enormail (Email Marketing Provider)
 • Neostrada (Voor het makkelijk koppelen van je domeinnaam)
 • ActiveCampaign (Email Marketing, Automation en Meer)
 • Mailchimp (Email Marketing Provider)
 • Giphy (Die leuke bewegende gifjes)
 • eCurring (Betaalprovider voor abonnementen)

Nederlandse support

Nog een heel sterk punt van Marketheme is de support.

Je krijgt meestal binnen 4 uur een antwoord, maar in ieder geval binnen een dag. Je kan gewoon een mail sturen via het email adres onderin de site. Wanneer je lid bent van het Forum van de internetsuccesgids, vind je daar ook een apart board speciaal gereserveerd voor Marketheme.

Daarnaast vind je bij Marketheme ook een community met FAQ gedeelte en een heus forum. Het forum is lang niet zo actief als dat van Jacko, en in de FAQ sectie vind je op dit moment alleen de hoognodige informatie. Maar dat mag de pret niet drukken. Het zit allemaal goed in elkaar en ook hieraan merk je dat de heren een stukje kwaliteit voorop hebben staan.

Kosten

Na al deze informatie een belangrijke vraag, wat kost het nu eigenlijk allemaal? De kosten zijn normaal gesproken €97,= per maand. Op dit moment ontvang je nog een welkomstkorting van €30,= waardoor je op dit moment slechts €67.= per maand betaalt. Elke extra website die je binnen Marketheme zou willen afnemen kost je dan €27,= per maand.

Marketheme groeit met je mee

De allergrootste kracht van Marketheme zit in het feit dat er geluisterd en gekeken wordt naar de ervaringen van de gebruikers. Omdat het voor een specifiek doel is gemaakt, heb je ook te maken met specifieke gebruikers. En eerljik is eerlijk, er wil wel eens iets veranderen in affiliate marketing land. Op internet staat er nooit iets stil.

Daarom heb ik de afgelopen 3 jaren ook gezien dat Marketheme van een “hulpmiddel van een vriend” is uitgegroeid tot een volwassen kwaliteits platform. En die groei zie ik nog steeds. Maar wat ik daarbij nog veel belangrijker vind, is dat dit nooit ten koste gaat van de kwaliteit en service.

Voor wie is Marketheme bedoeld?

MarkeTheme is naar mijn mening bedoeld voor die mensen die nog nooit een affiliate website met WordPress hebben gemaakt. En ondanks dat het toegespitst is op affiliate marketing, ik denk dat vele bedrijfseigenaren hier ook goed mee uit de voeten kunnen. De grens tussen affiliate marketing en het verkopen van een eigen product of dienst is natuurlijk niet groot.

Maar, ik vind persoonlijk dat dit systeem ook zeer geschikt is voor mensen die WEL handig zijn met WordPress. Feit blijft, hoe handig je ook zelf bent, het bespaart je tijd en moeite. Het bespaart je ook kopzorgen.

Laat ik mijzelf even als voorbeeld nemen. Wanneer ik een nieuwe website wil opzetten ben ik daar echt wel een dag mee bezig. Ik weet niet wat jij kost per uur, maar laten we het even houden op een gemiddeld uurloon van 15 euro. Dan zit je niet overdreven hoog of laag.

Wanneer ik dus een hele dag bezig ben met het opzetten van een nieuwe website, kost dat mij in tijd al €120,=. Terwijl ik ook letterlijk in een uurtje hetzelfde kan doen met Marketheme. Scheelt me al €105,=.

Maar, wanneer ik updates en alles moet doen, moet ik eerst een backup maken, dan de updates doen, controleren of alles nog goed werkt en dan ben ik een keertje klaar. Dit kost mij gemiddeld een uur of 4 per maand. Hoppa!! Weer €60,=!!

En, als ik een mooie pagina wil maken maak ik vaak met de standaard blokken van WordPress een combinatie, zodat ik bijvoorbeeld een mooi uitziende CTA kan maken. Dat neemt gewoon meer tijd in beslag dan simpelweg een CTA blok te kiezen en de gegevens in te vullen in Marketheme.

Kortom, door alleen al te werken met Marketheme, bespaar je tijd en daardoor (veel) geld. En als allerbelangrijkste punt zou ik de leercurve willen noemen. Wanneer je zelf met WordPress aan de slag gaat, ongeacht je ervaring, moet je leren en blijven leren. Zaken veranderen continu. Die leercurve vervalt bijna helemaal als je aan de slag gaat met Marketheme.

Mijn Conclusie

Ik denk dat het wel duidelijk is. Als je gaat beginnen met affiliate marketing, of met een bedrijfswebsite waar jij je product wil verkopen, dan is Marketheme de oplossing voor jou. Heck, als je al een tijdje meeloopt en je bent het zat om altijd maar alles zelf te doen, ook dan is Marketheme een goede keuze.

En wanneer jij al een site hebt, maar alsnog de overstap zou willen maken dan zou ik zeggen, doe het meteen! Neem contact op met Léon Gotjé en vraag naar de mogelijkheden, je zal er absoluut geen spijt van krijgen.

Marketheme kopen

Marketheme is natuurlijk verkrijgbaar via de Marketheme website. Daarnaast zijn er ook veel mensen die meedoen met de cursus “Affiliate Marketing Revolutie” van Jacko. Daar wordt nog wel eens iets van een extra korting aangeboden, omdat je in deze cursus ook leert hoe jij je website kan bouwen met Marketheme.

Ik zou bijna willen zeggen, wordt lid van de cursus, krijg korting en volg de video’s. Dan heb je voor nog geen 50 euro meteen een complete video instructie die je kan volgen. Maar dat is natuurlijk geen noodzaak.

Tot zover mijn mening en uitleg over Marketheme. Ik hoop dat ik je goed heb kunnen informeren over dit product. Nee, ik heb niet alle specificaties genoemd en ik heb je ook niet alles uitgelegd over elk knopje en dingetje. Daarvoor kan je gewoon terecht op de website. Het gaat mij erom dat je weet wat het precies is, waarom het is gemaakt en waarom het ook bij jou past, daar gaat het uiteindelijk om toch?

Tot een volgende keer!

2 reacties op “Marketheme Review – Een Eerlijke Kijk Op MT 2.0”

 1. Bedankt Ramses, voor je uitgebreide reactie over Marketheme. Leuk om te lezen dat de gedachtes en functionaliteiten die we voor onze klanten ontwikkeld hebben goed ontvangen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

test test