Meteen naar de inhoud

Zo! Hier weer eens een persoonlijk blog van mijn hand. De afgelopen paar dagen merk ik dat deze website vormen begint aan te nemen. Mijn artikelen worden enthousiast ontvangen, waarvoor dank.

Maar ik ben er nog lang niet. Er moet nog veel gebeuren voor ik mij (weer) kan meten met de “grote jongens”…

Goed, eerst even een kleine stap terug. Halverwegen deze maand, op 11 Mei om precies te zijn, heb ik deze website online gezet, met slechts 2 artikelen online:

  1. De ultieme lijst met affiliate marketing tips
  2. Mega overzicht van Affiliate Netwerken in Nederland

Meteen vanaf het moment van publiceren haalde ik al een flinke stapel bezoekers naar mijn website. Dat gebeurde niet zomaar, daarvoor heb ik met het schrijven en opzetten van de website wat extra moeite gedaan. Wat ik precies deed om meer bezoekers te trekken lees je in mijn blog over hoe ik ging beginnen met affiliate marketing.

De truck die ik hier toepaste (geleerd via Backlinko.com) herhaade ik opnieuw bij mijn blogpost over email marketing. Toen ik ging beginnen met email marketing kreeg ik het door deze truck voor elkaar om een sterke backlink te krijgen op de website van Arigato Pro, de email marketing software die ik bespreek in dit blog. En ook kreeg ik een aanbieding van het team van Enormail, of ik interesse had om een review op hun site te laten plaatsen. Dat had ik natuurlijk ook wel.

Mail van Enormail
Backlink bij Arigato Pro

Zoals je misschien weet ben ik groot fan van de Affiliate Marketing Revolutie. Je ziet dat ik precies doe wat er wordt onderwezen in de cursus. En, omdat ik mijn doelen snel wil bereiken doe ik ook meteen wat er wordt aanbevolen door experts. Dit doe ik om twee redenen:

Ik ben nog steeds zeer actief op het forum waar ik contact onderhoud met nieuwe en oude cursisten. Superleuk om te doen! Maar, ik wil door middel van deze website laten zien dat de principes die je in deze cursus leert ook echt werken. De principes zijn namelijk niet zo heel erg moeilijk, het is vooral de leercurve die het voor veel mensen wat lasitiger maakt.

Maar goed, omdat ik met deze website dus precies wil laten zien wat ik doe en waarom, zal ik je even kort vertellen wat er aan staat te komen op dit blog. Hieronder vind je een overzicht van mijn plannen voor de korte en langere termijn.

Mijn plannen voor korte en langere termijn:

  1. Allereerst, content, content, content. Ik heb een begin gemaakt met het vullen van mijn kennisbank. Ik heb een aantal topics aangemaakt en deze gevuld met onderwerpen. De plugin die ik hiervoor gebruikte is weDocs. Een ideale en makkelijk te gebruiken plugin voor het bouwen van een kennisbank, of voor documentatie doeleinden. Ik ben begonnen bij het topic over WordPress. Ik moet de plugin nog wel vertalen, want standaard zit er geen NL vertaling bij. Vertalen doe ik met behulp van de plugin LocoTranslate.
  2. Ik wil mijn bestaande content aanvullen met video materiaal. Op die manier kan ik gebruik maken van een extra kanaal om mijn website te versterken door middel van backlinks, maar het zal ook mijn eigen content versterken omdat de inhoud voor de bezoeker NOG duidelijker wordt. (*Dit is trouwens een tip geweest van Jacko, tijdens mijn contacten met hem via de 10K club).
  3. Ik wil mijn website snel maken en houden, omdat dit voor Google ook een steeds belangrijkere factor wordt om je site te beoordelen op kwaliteit. Daarnaast wil ik deze site ook optimaliseren voor mobiele weergave, omdat er steeds meer op mobiel wordt gezocht en gesurft.
  4. Ik wil mijn website promoten in de zoekmachines en contacten gaan leggen in mijn niche. Net zoals ik op het forum erg actief ben, wil ik ook in mijn branche een actief lid zijn. Zo zou ik niet alleen graag van anderen (bij)leren, maar ook anderen ondersteunen zoals ik altijd heb gedaan. Dit is niet alleen omdat ik het leuk vind, maar is ook onderdeel van mijn linkbuilding strategie. (Waarover later meer)
  5. Daarnaast heb ik voor binnenkort een review gepland staan van Marketheme2.0. Het systeem wat veel wordt gebruikt en aanbevolen binnen de Affiliate Marketing Revolutie. Ik moet je alvast eerlijk zeggen dat ik het zelf niet gebruik. Simpele reden is dat het gewoon nog niet bestond toen ik zelf begon. Daarom heb ik inmiddels een set van eigen oplossingen waarmee ik werk. Maar, als ik nu weer opnieuw zou moeten beginnen zou ik het denk ik wel weten. Hoe dan ook, die komt er dus binnenkort ook aan. (Alvast bedankt Léon Gotjé / ElementMedia voor het beschikbaar stellen van een demo account)

Goed, tot zover even wat ik heb gedaan en nog wil gaan doen. Allemaal leuk natuurlijk, maar wat heeft al die moeite die ik er tot nu toe heb ingstoken nou eigenlijk opgeleverd?

Tsja, het ligt er een beetje aan hoe je het bekijkt natuurlijk. Als je het hebt over keiharde centen, dan zeg ik: “Bijna niks”…

Als je het hebt over de enorme potentie die ik nu al zie in deze website, dan zou ik zeggen: “Enorm veel”…

Wat is het verschil? Kijk, ik ben nu letterlijk 18 dagen bezig. In die 18 dagen heb ik natuurlijk veel tijd besteed aan deze website. Ik heb er op moment van schrijven nu €25,= aan commissies uitgehaald. Tuurlijk, dat is helemaal niet veel, zeker niet als je het omrekent naar een uurloon. Als ik nu de uren bekijk die ik erin heb gestoken tegenover wat het heeft opgebracht heb ik bijna voor niks gewerkt.

Maar als ik kijk naar wat ik tot nu toe al heb bereikt en dit bekijk voor de lange termijn ben ik eigenlijk zeer tevreden. Mijn website wordt inmiddels goed opgemerkt in Google, ik begin hier en daar wat reacties te krijgen over mijn website, ik heb voldoende plannen om verder te kunnen en ik weet zeker dat ik op de goede weg ben omdat er al commissies binnenkomen.

Dus, tot zover even dit persoonlijke blog. Uiteraard houd ik je op de hoogte van wat ik doe. Wil je op de hoogte blijven van mijn vorderingen? Leuk! Meld je dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen op de hoogte maar ontvang je ook exclusieve tips en tricks die je alleen per mail ontvangt.

Ontvang Exclusieve Tips & Tricks
Die Ik Alleen Deel Via Mijn Nieuwsbrief

[bftpro 1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image

test test